Vesna Pisarović predstavlja novi glazbeni uradak i spot u Pločniku

Naša renomirana pjevačica Vesna Pisarović koja već duže vrijeme uspješno plovi jazz vodama predstaviti će svoj novi glazbeni uradak Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook. Također, premijerno će biti prikazan i novi spot za pjesmu Balada.

U petak, 28.04. s početkom u 20h, konceptualnim prostorom Pločnik zaživiti će zanimljivi tonovi uz kraću svirku uživo Vesne Pisarović, i njenih cijenjenih gostiju; Giorgio Pacorig na klavijaturama i Borko Rupena na bubnjevima.

Ista prigoda ugostiti će promociju, tj. premijeru spota za prvi singl “Balada” u režiji Davida Tešića. Za šminkanje bila je zadužena Lucija Juroš, a za odjevne predmete modni dvojac Klisab.

Čitav projekt Naša velika pjesmarica, ironično upućujući na tzv. The Great American Songbook, predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od ’50-ih do ’70-ih godina. Njezin osobit glas i glazbeni izričaj nekih od slavnih svjetskih jazz imena, kao što su Greg Cohen (bas), Chris Abrahams (klavir), Tony Buck (bubnjevi), Francesco Bigoni i Gerhard Gschlößl na saksofonu i trombonu, te Dieb13 na gramofonu dodatno obogaćuju ovo izdanje prikazujući neke ‘stare’ pjesme u sasvim ‘novom’ ruhu. Na taj način aktualiziraju kolekciju nemogućih «standarda» – koji više nisu stvar zabavne glazbe – već su osnove i predlošci za jazz improvizaciju i eksperimentiranje, za igru između forme i neformiranog, između melodičnog i disonantnog, između autentičnog i hibridnog.