Video: Manofon predstavlja ‘Ono što već znam’

manofon

Kantautorski projekt pod nazivom Manofon kojeg čine Boriš Štok (vokal) i Vedran Križan (klavijature), predstavljaju vam spot za aktualni singl „Ono što već znam” s novog albuma „2” koji je krajem godine pbjavljen pod etiketom Menarta.

Spot „Ono što već znam” režirao je Sanjin Stanić, s kojim je Manofon već ostvario suradnju na spotu za svoj uspješni singl „Ovisnik, zvuk“ s prvog albuma „TV um“. Baš kao i „Ovisnik, zvuk“, ovaj spot je također snimljen uz nesebičnu podršku Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci – spot su odlično odigrali mladi riječki glumci Nika Mišković i Alex Đaković (HNK Rijeka i Gradsko kazalište lutaka Rijeka).

Spot na simpatičan način dočarava međuljudske odnose i prikazuje crtice iz života svakoga od nas. Ispripovijedan je u jednostavnim epizodnim crticama, prikazuje plošne likove i prostore s obilnim uplivom rješenja ostvarenih uz pomoć izmijenjivanja crno-bijelih detalja sa siluetama i pojedinostima u dojmljivim bojama ili sjenama. Ukoliko vas atmosfera ili likovi podsjećaju na neke uratke Depeche Modea ili Nick Cavea, niste u krivu! Prava je to mješavina optimizma i pesimizma jednog života, pravi mali dokumentarni film jedne ljubavi, a to simpatično dočarava skladnim spajanjem duhovito-simpatičnog likova i  jednostavnih ali dojmljivih scena.

Kantautorski projekt pod nazivom Manofon kojeg čine Boriš Štok (vokal) i Vedran Križan (klavijature), predstavljaju vam spot za aktualni singl „Ono što već znam” s novog albuma „2” koji je krajem godine pbjavljen pod etiketom Menarta. Spot „Ono što već znam” režirao je Sanjin Stanić, s kojim je Manofon već ostvario suradnju na spotu za svoj uspješni singl „Ovisnik, zvuk“ s prvog albuma „TV um“. Baš kao i „Ovisnik, zvuk“, ovaj spot je također snimljen uz nesebičnu podršku Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci – spot su odlično odigrali mladi riječki glumci Nika Mišković i Alex Đaković (HNK Rijeka i Gradsko kazalište lutaka Rijeka). Spot na simpatičan način dočarava međuljudske odnose i prikazuje crtice iz života svakoga od nas. Ispripovijedan je u jednostavnim epizodnim crticama, prikazuje plošne likove i prostore s obilnim uplivom rješenja ostvarenih uz pomoć izmijenjivanja crno-bijelih detalja sa siluetama i pojedinostima u dojmljivim bojama ili sjenama. Ukoliko vas atmosfera ili likovi podsjećaju na neke uratke Depeche Modea ili Nick Cavea, niste u krivu! Prava je to mješavina optimizma i pesimizma jednog života, pravi mali dokumentarni film jedne ljubavi, a to simpatično dočarava skladnim spajanjem duhovito-simpatičnog likova i jednostavnih ali dojmljivih scena.