Markiz feat. Remi – “Predaja”

Priznati zagrebački rock’n’roll bend Markiz nakon dva studijska albuma, uspješnih singlova i niza priznanja te kraće pauze ušao je u studio gdje marljivo priprema nove pjesme za svoj treći studijski album koji bi trebao izaći tijekom 2017. godine.

Veseli nas što se u naše redove na mjesto glavnog vokala ponovo vratila sjajna vokalistica Red Ines” ističe autor i gitarist Andrej Babić te dodaje “Sve sitne nesuglasice i dječje bolesti smo ostavili u prošlosti. Ines se vratila, jer Markiz nije Markiz bez nje. Tu se nema što puno dodati. Nastavljamo dalje zajedno, još bolji i još jači nego prije“.

Pjesma “Predaja” koja najavljuje sam album donosi duet s Remi iz grupe Elemental, a o samoj suradnji Andrej nastavlja: “Remi mi je svojevremeno puštala neke stare snimke iz vremena kad je imala punk bend. Posebno mi se svidjela ta jedna pjesma pa sam predložio da ju uzmem, prekrojim i dodam neki novi dio, ako pomislim da je potrebno. Kad smo ju dovršili, pjesma se jako svidjela Ines i odlučili smo da ćemo ju zajedno snimiti. Mislim da je melodija pjesme spoj prepoznatljivosti onoga što Remi radi s Elementalom i onoga što radi Markiz.“.

Ni Ines nije štedila na riječima komentirajući samu suradnju: “Budući da je prošlo dosta vremena otkad je bend zadnji put ušao u studio u ovom sastavu, postojala je određena doza nervoze jer zapravo krećemo ispočetka, no uz fenomenalnog producenta i genijalku Remi, sve je prošlo lako i zabavno. Ovo je Markizu prva ovakva suradnja i izuzetno mi je drago da se realizirala upravo s njom, jer osim što je neosporno talentirana glazbenica i prekrasna žena, svakako je i jedna snažna i sposobna osoba koja se ne boji reći kako stvari stoje.

markiz feat remi

Produkciju pjesme potpisuje Ivan Božanić, producent i gitarist grupe Pips, Chips & Videoclips i ABOP-a što je još jedan dodatni argument da se radi o skladbi koja će zasigurno biti primijećena u eteru, a kako možemo zaključiti prema riječima i gošće Remi kreativan proces je prošao u vrlo opuštenoj i pozitivnoj atmosferi – “Suradnja s ekipom iz Markiza bila je genijalno iskustvo – od zajedničkog skladanja pjesme do studija i spota! Super opušteni kreativci s kojima sam odmah našla zajednički jezik. Pjesma zvuči svježe, mislim da već dugo nije bilo ovako zanimljive suradnje dva ženska vokala u rock žanru. No, zato smo tu – da pomičemo granice ili ih brišemo! Ja sam presretna zbog prilike da se izrazim u ponešto drukčijem izdanju i da zapjevam s Ines koja je, po meni, najbolji ženski rock vokal u HR!

Gangsterski spot koji prati pjesmu “Predaja” snimljen je ovih dana u Zagrebu u režiji Marka Milovaca, dok se kao direktor fotografije potpisuje Ivan Zadro, a sve u produkciji C47 Film/Spotlight TV. Za styling se pobrinula Branka Sovar, poznatija kao Modna Sova, šminku i frizure je radila Dijana Pecig, a sve skupa je fotografirao Goran Berović.

markiz