Vikend na Dimensions Festivalu u znaku živih svirki i nastupa

Latty_Heard

Peto izdanje Dimensions Festivala u punom je pogonu, svakodnevne i gotovo cjelodnevne elektronske vibre kreiraju neki od najutjecajnijih međunarodnih i domaćih glazbenika. U petak, 26. kolovoza, najveći festivalski stage The Clearing ugostio je jazz-fusion sastav Moritz Von Oswald Trio s jednim od začetnika afro beata Tonyem Allenom na bubnjevima i Maxom Louderbauerom. Publici su se predstavili s ostvarenjima s posljednjeg albuma Sounding Lines kojeg krasi bogatsvo različitih dub, reggae i afro zvukova. Iza eksperimentalnog trojca, na istoj pozornici, uslijedio je nastup legendarnog čikaškog glazbenika i producenta Larryja Hearda koji je prvi put nakon 20 godina uživo nastupio pod svojim monikerom Mr. Fingers upravo na Dimensionsu. Mr. Fingers je za ovu nesvakidašnju prigodu pripremio dinamičnu mješavinu soula i funka koja čini opus njegovih najboljih hitova.

Večeras se radujemo glazbenoj selekciji losangeleskog DJ-a Awesome Tapes From Africa kao i njegovom amsterdamskom kolegi Antalu.

7987-Seasplash-2016-ABOP-by-Tomislav-Sporis

Zvijezda nedjeljnog line-upa Dimensions Festivala, jest australski future-soul kvartet Hiatus Kaiyote koji je u pet godina postojanja postao prava glazbena senzacija. Nastup na festivalu ujedno je i njihov koncertni debi u Hrvatskoj. Cijeli Dimensions, a posebno posljednji dan u znaku je živih svirki kojima će pridonijeti domaći virtuozi ABOP, čiji je posljednji album upravo izdan na domaćoj etiketi PDV, i kolege Chui. Čest gost festivala i najpoznatiji predstavnik domaće scene u svijetu Petar Dundov nastupit će na Moatu s Helenom Hauff i Intergalactic Garryjem – trojac koji nedjelju na Moatu čini jednom od najuzbudljivijih pozornica. Večer na The Gardenu obilježit će nastup domaćeg disco-house producenta Ilije Rudmana.

U prodaji je ograničen broj povoljnijih jednodnevnih (250 kuna), dvodnevnih (500 kuna) i trodnevnih festivalskih ulaznica (700 kuna) za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Ulaznice se mogu kupiti na glavnom festivalskom ulazu, na blagajnama koje rade po sljedećem rasporedu:
Petak 26. kolovoza – 11 do 04
Subota 27. kolovoza – 11 do 04
Nedjelja 28. kolovoza – 11 do 02