Vikend u Puli uz New York Ska-Jazz Ensemble i breakdance natjecanje

Urbana manifestacija Seasplash platforma stigla je ove godine do svog desetog izdanja, a Puljanima i njihovim gostima nudi pregršt događanja za vrijeme zimskih praznika. Seasplash platforma #10 započela je prošlu subotu s natjecanjem skatera u jednom od najljepših skate parkova u ovom dijelu Europe, koji se nalazi u prostorima Društvenog centra Rojc u Puli.

Ovaj vikend [Seasplash platforma #10] nastavlja se s međunarodnim breakdance i hip-hop natjecanjem, a zatim u nedjelju direktno iz New Yorka u pulski Titov park stiže višečlani New York Ska-Jazz Ensemble uz potporu domaćeg benda Shugo’s Foosy. Na Badnjak, na istoj lokaciji griju nas reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b’ ritmovi na Showcase partyju, a u Novu godinu ulazimo s velikim elektronskim dočekom Nove Godine na tri pozornice, u prostorima tunela Zerostrasse u Puli. Ulaz na sva događanje je besplatan.

Urban Penetration odnosno Urbano prodiranje je događanje kojim Udruga Seasplash ulazi u objekte i prostore koji se nalaze u Puli, u kojima nema i do sada nije bilo manifestacija, dajući im tako kulturno-zabavni smisao i funkciju. Ovogodišnji Urban Penetration zamišljen je kao koncert koji će se održati u Titovom parku u Puli, u nedjelju 18.12. (početak koncerta u 19h!), i na kojem će nastupiti dvije renomirane grupe iz inozemstva i Pule, a to su odlični New York Ska-Jazz Ensemble iz New Yorka te Shugo’s Foosy iz Pule.

New York Ska-Jazz Ensemble je osnovan 1994. godine u New Yorku, a bend se sastoji od međunarodnih glazbenika, koji su prethodno svirali u drugim poznatim bendovima kao što su Toasters, Skatalites, Scofflaws… Njihov glazbeni izričaj kombinacija je dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Do sada su izdali deset albuma i redovno sviraju po Europi, Kanadi, Sjevernoj i Južnoj Americi. Poznati su po energičnim i kvalitetnim nastupima te njihov nastup u sklopu desete Seasplash platforme nikako ne bi trebalo propustiti.

Shugo’s Foosy je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Prvi autorski album Grains of Sand izdali su 2014. godine. Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/etno/fusion otvoreni su za različite utjecaje i kombinacije stilova sve u svrhu izražavanja svojih emocija.

Ovogodišnja Seasplash platforma sastavni je dio manifestacije Prosinac u Puli koja ovih prazničnih dana donosi Puljanima i njihovim gostima 165 događanja na 38 lokacija.

Seasplash platforma odvija se u organizaciji udruge Seasplash uz podršku polaznika EduSplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj.