VIKTORIJA NOVOSEL – Prvi album uspješno lansiran

viktorija

Sinoćnji nastup mlade Viktorije Novosel okupio je u zagrebačkom Saxu unatoč kiši i radnom danu, mnoštvo prijatelja i poklonika njezine glazbe. Viktorija je u pratnji multiinstrumentalista Nenada Sinkauza, zaslužnog za neobične efekte na njezinom prvom albumu „Kroz šumu“, prvi put uživo izvela skladbe s albuma: „Astronaut“, „Žute dunje“, ‍„Što te nema“, „Odvedi me“ i „Kroz šumu“, a publika je zanijemila pred njenim prekrasnim glasom i emotivnom interpretacijom.

Teško je reći kad je zadnji put u klubu Sax publika tako tiho i koncentrirano pratila nečiju izvedbu, kao što to bilo sinoć. Nenad Sinkauz služio se ukuleleom, akustičnom i električnom gitarom te „semplovima“ čime je stvoren jedinstven i mističan ugođaj kakav vlada i na albumu, pa ga se može nazvati i albumom atmosfere.

viktorija2Uz već spomenute skladbe koje su izveli tijekom nastupa, a koje u originalu izvode Goran Bare, Damir Urban i Jadranka Stojaković, na albumu se nalazi još pet obrada poznatih pjesama i dvije autorske skladbe, “Budi” Darka Rundeka – s kojim je ostvarila duet u toj pjesmi, te druga koja nosi naziv albuma “Kroz šumu”, a napisala ju je sama Viktorija. Na novom izdanju nalazi se i tradicionalna skladba „Žute dunje“ koja je izvedena na sinoćnjoj promociji, a u interpretaciji Viktorije Novosel dobila je sasvim novu dimenziju i život.

Veliku ulogu u novim aranžmanima spomenutih pjesama imao je producent Edi Cukerić, koji producirao i Rundekov „Plavi avion” u svom pulskom studiju „Partyzan”, te bio neizostavna kreativna karika u procesu stvaranja Viktorijinog prvog albuma. Za masteriranje je bio zadužen Streaky, poznat po radu s mnogim poznatim imenima svjetske glazbene scene – Hurts, Adele, Lilly Allen, Snow Patrol samo su neka od njih. U genijalni, rukom crtani omot,  album su „zapakirale” mlade i nagrađivane dizajnerice koje djeluju pod imenom „Kuna Zlatica“.

U dobi od samo 21 godine, Viktoriju je upoznala cijela Hrvatska jer je rasplakala žiri i publiku Supertalenta izvedbom pjesme „Paloma Negra“. Njezin glazbeni put nastavio se godinu dana poslije u diskografskoj kući Menart, koja danas plasira album na mnoga prodajna mjesta diljem Hrvatske.