Vintage slavi rođendan uz punk legende GBH

Vintage Industrial Bar, smješten u Savskoj ulici u prostoru nekadašnje Tvornice dugmadi, otvoren je 2012. kao unikatan prostor u gradu koji će zadovoljiti koncertne i druge programske apetite, ali i dati jedinstven ugođaj gostima koji u njega svrate.

Pet godina kasnije, Vintage Industrial bar postao je jedan od najpopularnijih klubova u gradu s programom koji se obogaćivao i rastao na tjednoj bazi. Zato je popularni klub odlučio za 5. rođendan ponuditi 5 odličnih dana raznolike glazbe i zabave. Prvi po redu su povratnici u Vintage Industrial, britanske punk/rock legende GBH, koji otvaraju tjedan slavlja u utorak, 12. prosinca, i to u sklopu promocije novog albuma “Momentum” koji izlazi nakon 7 godina studijske pauze. Dakle, slavi se duplo.

Punk rock legende GBH snovani su 1978. u Birminghamu i odmah su zaplijenili svu pažnju svojim specifičnim hardcore/punk/rock zvukom i ekscentričnim punk imidžem. Kroz godine GBH izdaju cijeli niz albuma, pune dvorane diljem svijeta, pjevač Colin postaje ikona punk scene, a njihov logo se nalazi na gotovo svakoj kožnoj jakni punkera. Zahvaljujući svojoj beskompromisnosti postaju jedan od najvećih punk rock bendova druge generacije uz The Exploited, Dead Kennedys, UK Subs i Discharge. Zbog svojeg koketriranja sa metal zvukom, cijela moderna metal scena navodi GBH za jedne od svojih uzora pa tako i Sepultura, Metallica, Slayer, a prozvani su i “Motorhead on 45”. Zanimljivo je da su GBH jedna od rijetkih grupa koja je opstala u originalnoj postavi od samog početka što je vjerojatno i jedna od tajni njihovog uspjeha.

GBH su prvi puta nastupili u Zagrebu 1987. u legendarnom Kulušiću, zatim 2009. u Boogaloou, te 2014. u Vintage Industrialu. U omiljeni klub vraćaju se na krilima novog albuma koji će hrvatska publika imati priliku premijerno poslušati upravo 12. prosinca.

Početak programa: 21:30 I Karta: 65/80 kn; pretprodaja: VIB (Savska 160), Dirty Old Empire (Tratinska 18)