Virovitički ZMaJ predstavlja se albumom prvijencem “Svaki kraj novi je početak”

Eksperimentalni rock sastav iz Virovitice po imenu ZMaJ, novo je ime na sceni i predstavlja se albumom prvijencem po imenu “Svaki kraj novi je početak”.

Album je prigodno objavljen za kraj 2016. godine i donosi šest autorskih pjesama. Sniman je u studiju Zmajevo gnijezdo u Milanovcu, miksan u Kramasonik Studiju u Zagrebu te masteriran u HOLP Studiju u Čazmi. “Na albumu “Svaki kraj novi je početak” glazba ima ulogu nositelja priče, koja pokušava slušatelja odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterom. Tematika albuma fokusirana je na odnos između veza i individualnosti.”, tim riječima su iz benda predstavili novi album. Za kompletan vizualni dio benda pobrinula se Iva Gavrilović.

ZMaJ je eksperimentalni rock sastav iz Virovitice, nastao kao neka vrsta odgovora na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas, konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Bend je oformljen kao trio i materijal je prvobitno nastao u tim okvirima, ali se naknadno raspisuju i snimaju aranžmani za puhačko-gudački kvartet (fluta, truba, violina, bas klarinet) koji dodatno bojaju atmosferu priče. ZMaJ čine Zrinko Jurić-Čivro – vokal, gitara, synth, Mario Petrinjak – bubanj, Jasmin Horak – bas gitara, Marina Novosel – bas klarinet, Sanda Kopić – flauta, Antonio Baranašić – truba i krilnica te Tomislav Vrabac – violina.