Vodimo vas na koncert Zagrebačkog kvarteta

zk

Zagrebački kvartet u suradnji s diskografskom agencijom Spona u koncertnoj sezoni 2011/2012 najavljuje čeličan gudački program, a mi vas vodimo na njihov koncert 4.10. od 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu, Gundulićeva 6.

Svoje podatke pošaljite nam na naš nagradni mail nagradnjacha@mixer.hr i uživajte u vrhunskoj svirci.

Novi ciklus koncerata Zagrebačkog kvarteta, najstarijeg aktivnog komornog ansambla u svijetu, donosi čeličan i beskompromisan gudački program. Tako u svojoj 92. godini postojanja Zagrebački kvartet kroz šest koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu publici nudi izvedbe Mozarta, Beethovena, Schuberta, Haydna, Šostakoviča, Čajkovskog, Janačeka, Debussyja, Borodina, Gershwina…. a tu je i nekoliko domaćih kompozitora: Papandopulo, Parač i Kuljerić.

Kroz svoju dugu povijest, zagrebački su se gudači okitili brojnim nacionalnim i međunarodnim nagradama, pri čemu i Porinom za životno djelo; postali redoviti gosti najvećih svjetskih pozornica i odsvirali skoro pet tisuća koncerata, snimili i objavili 60 što stranih, što domaćih diskografskih izdanja – naravno, ne u istom sastavu, jer kroz kvartet je prošlo više od 30 vrhunskih glazbenika. Njihov aktualni, prošlogodišnji „Češki album“ (Janaček, Dvoržak) imao je čak četiri nominacije za Porin.

Zagrebački kvartet

Goran Končar (violina)
Davor Philips (violina)
Hrvoje Philips (viola)
Martin Jordan (violončelo)