Voivod službeno potvrdio izlazak prvog live albuma

voivod_01

Sonic Unyon Metal je ovih dana službeno potvrdio objavu live albuma Voivoda.

Krajem 2009. Voivod je objavio live DVD „Tatsumaki“, snimljen na njihovoj prvoj turneji po Japanu. Da bi zaokružili uspješnu godinu tokom koje su proglašeni metal grupom godine na Indie Awardsu u Kanadi, Voivod su po povratku u svoj Montreal organizirali pravi mali spektakl u Soda Clubu s kojim su proslavili turneju i zapravo odradili prvi vlastiti veliki koncert na domaćem tlu u posljednjih deset godina. Rasprodani show je snimljen i sada će se objaviti kao live album „Warriors Of Ice“ sa petnaest pjesama koje izvode orginalni članovi benda: pjevač Denis ‘Snake’ Belanger, basist Jean-Yves ‘Blacky’ Theriault i novi gitarist Dan “Chewy” Mongrain.
Izlazak ovog nosača zvuka očekuje se 21.lipnja. „Warriors Of Ice“ stavlja naglasak na njihove klasike od albuma kao što su „War And Pain“ (1984.) do „Angel Rat“ (1991.), uključujući neke nove stvari sa „Infini“ LP-a iz 2009.

U nedjelju (8. Svibnja), Voivod dakle stiže u zagrebačku Močvaru, a ulaznice po cijeni od 120 kuna nabavite u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu u Zagrebu. Na ulazu je karta 150 kuna.

„Warriors Of Ice“ popis pjesama:
01. Voivod
02. The Unknown Knows
03. The Prow
04. Ripping Headaches
05. Ravenous Medicine
06. Tribal Convictions
07. Overreaction
08. Panorama
09. Global Warning
10. Treasure Chase
11. Tornado
12. Nothingface
13. Brain Scan
14. Nuclear War
15. Astronomy Domine (Pink Floyd cover)