Volcanic Energy: Robert Bachner & Jazz orkestar HRT-a u MSU-ovoj Gorgoni

U srijedu, 9. svibnja, u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, na pretposljednjem koncertu sezone Jazz ciklusa, Jazz orkestar HRT-a ugošćuje austrijskog trombonista, skladatelja i dirigenta Roberta Bachnera, jednog od vodećih glazbenika tamošnje jazz scene.

U cijeloj Austriji teško je pronaći big band, orkestar ili veliki ansambl čiji zvuk nije oplemenio trombonist i skladatelj Robert Bachner (Vöcklabruck, 1972.). Više od desetljeća bio je član Vienna Art Orchestra, međunarodno najcjenjenijega austrijskog izvoznog proizvoda, a svirao je i skladao i za Upper Austrian Jazz Orchestra, Lungau Big Band, Nouvelle Cuisine, Concert Jazz Orchestra Vienna, Heavy Tuba te Jazz Bigband Graz.

Također, utemeljitelj je i vođa Robert Bachner Big Banda, s kojim je objavio CD „Moment of Noise“ te DVD „Live in Vienna“. Za CD „Travelling Hard“, koji je ostvario sa svojim kvintetom, primio je nagradu Hans Koller, najuglednije priznanje za jazz u Austriji. Majstor i na ventil-trombonu te eufoniju, kao solist očarava iznimno energičnim pristupom, kojim istražuje čitav dinamički raspon svojega instrumenta.

S Jazz orkestrom HRT-a predstavit će se kao dirigent, skladatelj, aranžer i solist. Ulaznice stoje 50 kn.