Vrelo zvuka: Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki na savskom nasipu

Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki" vraćaju su u Močvaru, točnije u šator CirkoBalkane u velikom dvorištu Močvare/Pogona Jedinstvo

Fotografija: Jahvo Joža

“Duboko i divno promišljanje međimurske glazbene baštine”. Tim je riječima ugledni glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš za Jutarnji list pisao o sjajnom albumu “Mura Mura” kojeg su prošle godine objavili Andreja, Rundek & Ekipa “Ftičeki”, a koji je na većini domaćih godišnjih top-lista završio na jako visokom mjestu. Sam Dragaš ga smatra trećim najboljim hrvatskim albumom u prošloj godini.

Ovaj projekt je nastao na poticaj zagrebačke pjevačice, trubačice i performerice Andreje Kurelec Košavić koja je već odavno željela otpjevati i snimiti svoje drage međimurske pjesme, a sada je napokon dobila priliku da to napravi. Ipak, spiritus movens cijele priče je Darko Rundek koji je koketiranje s tradicijskom, a posebno međimurskom glazbom, počeo prije nekoliko desetljeća, a ovdje ga nalazimo u funkciji glazbenika i svojevrsnog producenta, uz jako malo vokalnih izleta. No, Andreja je ionako svojim emotivnim izvedbama sjetnih, tugaljivih međimurskih pjesama dala toliko duha da se lako zaboravi da je pored nje jedan od najvažnijih pjevača u povijesti hrvatske glazbe.

Andreja, Rundek & Ekipa “Ftičeki” se ovom prilikom, 14. srpnja, vraćaju u Močvaru, točnije u šator CirkoBalkane u velikom dvorištu Močvare/Pogona Jedinstvo. Prošle godine su tamo održali odličan koncert, a ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put.

Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Utorak 14.7.2020.
Lokacija: CirkoBalkana šator @ veliko dvorište Močvare i Pogona Jedinstvo
Upad: 50/60 kn // Pretprodaja: mochvara.hr/pretprodaja-fticeki

Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

***
Moglo bi vas zanimati:

Andreja, Rundek & Ekipa “Ftičeki” oduševili publiku međimurskim bluesom