Vrijeme i prošlost fenomeni su i tema nove pjesme Saše Novaka 

"Što je u stvari vrijeme"

Vrijeme – što je u stvari vrijeme? Da li je to samo otkucavanje sata, mjerenje dana, tjedna, mjeseca, godine, desetljeća… Prošlost je iza nas, budućnost je pred nama. Što ćemo sa sadašnjim trenutkom?

Vrijeme i prošlost su fenomeni i tema nove pjesme i video spota Saše Novaka:

 

Sve odnosi krupnim koracima,
sve prekriva plaštom zaborava,
obasipa nas lažnim nadama,
vrijeme ne stoji, vrijeme uništava.

“Misliti o prošlosti samo po sebi nije loše. Ali kada previše vremena posvetimo analiziranju prošlosti zapravo nam vrijeme prolazi i sami sebi nanosimo patnju i bol. Prošlost je nepromenljiva; jedino što je promenljivo su naše interpretacije događaja iz prošlosti i kako one utječu na našu sadašnjost, jer je to zapravo i jedino vrijeme koje imamo.” – stoji u opisu, uz dodani savjet iz same pjesme:

Prijatelju, zaboravi prošlost,
zaboravi njenu pakost,
jer i sam znaš da vrijeme ne stoji,
vrijeme taj stroj.

Uz tek objavljeni singl “Vrijeme”, Saša Novak otkriva i da je drugi singl na putu. U pjesmi “Volim te još” pojavit će se kao gosti i neki iskusni glazbenici sa naših prostora. Na upit o detaljima suradnje i imenima gostiju, Saša samo izjavljuje: “Prvobitno je pjesma bila namijenjena za izbor za pjesmu Eurovizije … ali kad sam dobio poziv za prijavu pjesme  bilo mi je šteta samo tako ju ispucati, pa sam ipak odlučio da ju uvrstim na svoj album.”