Vrijeme je za trinaesti Illectricity Main Night u Zagrebu

Nakon prepunog prošlomjesečnog Nucomers Nighta u Pločniku i nikad zabavnijeg Sound Clasha koji je u prosincu najavio sam festival, došla je na red i glavna festivalska večer koju svi s nestrpljenjem iščekuju.

Uz već renomirane i svjetski poznate glazbenike poput Photaya i Piqi Miqija, Illectricity će i ove godine predstaviti nove glazbene trendove i kao uvijek staviti fokus na nadolazeće mlade talente.

Trinaesti festivalski Main Night trajat će punih trinaest sati. Cjelonoćni program live izvedbi točno u pet sati ujutro seli se iz kluba Močvara u klub Sound Factory te s DJ programom nastavlja sve do podneva.

Petak, 23. ožujka – Močvara & Sound Factory
ILLECTRICITY MAIN NIGHT

LIVE ACTS u klubu Močvara (23 – 5h):
Photay live (USA)
Piqi Miqi live (USA)
JFK live
Ikonal live
Tonota live
Warm up by Babilonska

I ovoga puta jaka postava vizualnih umjetnika i inženjera zvuka pobrinut će se da Illectricity bude nezaboravno iskustvo. 

Sound by Igor LoPeaks Ivanković
Visuals by onoxo & Donnie
Lights by Andrija Santro 

DJS AFTER u Sound Factoryju (4h – 12h): 
Photay (DJ set – USA)
Alleged Witches (SLO)
Microslav
Carnero
Niobe (Nucomer 2018)
 

Ulaznice za festivalski Main Night dostupne su u sustavu Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima. U pretprodaji cijena iznosi 60 kuna, dok će na ulazu ulaznica* moći kupiti po 75 kuna. Cijena ulaznice SAMO za After (na ulazu u Sound Factory) iznosi 50 kn.

*kupnjom ulaznice za program u Močvari ostvarujete besplatan ulaz i na Illectricity After u Sound Factoryu. 

Organizator festivala je Confusion – udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti.

 

Photay (USA) je solo projekt Evan Shornsteina iz Woodstocka u SAD-u. Vješto kombinirajući različite tehnike i izvore zvukova, njegov zvuk je fini balans između analognog i digitalnog, prirodnog i sintetskog, te nije napravljen isključivo za slušanje doma ili samo u klubu, već se u oba konteksta osjeća savršeno ugodno. Njegov specifičan stil i nevjerojatan talent su odmah zapazile face poput Gilles Petersona, Bonoba, Mary Anne Hobbs, SBTRK, Mister Saturday Night i mnogi drugi, a glazba mu je korištena u raznim američkim TV serijama i programima. Njegova glazba priča bezvremenskim jezikom, istovremeno je veoma lepršava i melodična a opet izrazito kompleksna i prekrasno neočekivana… Ganut će vas!

Za Piqi Miqi (USA) Refresher Magazine kaže “Piqi je funky, zabavan, bezbrižan, prepun seksipila i potpuno izvan svih okvira!”. Otkad se preselio u Europu, pažljivo njeguje svoj specifičan zvuk koji je kombinacija funka, new-wavea, synth-popa i R&B-a sa njegovim soulful glasom, te uspješno reinterpretira zvukove prošlosti kojima daje svoj moderni pečat. Kink magazin ga naziva “…tok čiste energije koji veoma prirodno sebe izražava u svojim pjesmama”, no osim odličnog scenskog nastupa njegova glazba nailazi na hvalospjeve, pogotovo njegov debi album “Yesterday Left Last Night”, a svaka njegova pjesma ili glazbeni spot su jedinstveni i potpuno njegovi.

Christian Kroupa / Alleged Witches (SLO) konstantno dokazuje svoje glazbeno umijeće i inovativnost i kao sudionik Red Bull Music Academy, nastupima na Sónaru u Barceloni ili EMAF-u u Tokiju. Trenutno radi na eksperimentalnoj, ambijentalnoj glazbi uz držanje na oku house i techno scene, pa su tako njegova izdanja našla put do legendarnog R&S Records, Media Fury ili pak Fabric 90 mixa.

ikonal (HR) je glazbeni nusproizvod Nikole Kosa nastao u želji da dostavi plesnu energiju na floor što direktnije i sirovije. Izvodeći tradicionalni elektronski ples za 2 mašine i mixer nastaje posebna kakofonija zvukova koja nerijetko kod ljudi izazove ples ili nevjericu. JFK (HR) je live act projekt trojice prijatelja koji se druže i zajedno stvaraju glazbu još od osnovnoškolskih dana. Od punk i metal bendova (Intoxicate, True, J.W. Pozoj) te raznih Post Rock/Trip Hop projekata pa sve do Drum’n’Bass produkcije i DJ-anja (Odium) i Psy Trance projekta (Musica ex Machina), putovali su naovamo kako bi vam isporučili sound za koji se može reći da je sukus njihovog glazbenog proputovanja i odrastanja. microslav (HR) je elektro entuzijast, ljubitelj hrđavih robota i retro futurizma, a Niobe (Nucomers Night winner – HR) je pobjednik ovogodišnjeg Nucomers Night natječaja, a u klupskoj glazbi najviše ga privlače nepravilni, sinkopirani ritmovi, industrijski i ritualni zvuk te odnos između dubstepa i techna u svim njihovim oblicima. Tonota (HR) je producentica iz Zagreba. Glavni projekt joj je Playground Hustle, eksperimentalni hip hop duo s kojim je dijelila pozornicu s Elementalom, Marčelom i Kandžijaom,  i puna je iznenađenja pa takvu glazbu pokušava i stvarati. Babilonska (HR) obožavateljica je svega, od čudnovatih jazzera preko hip hop ritmova pa do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla, a svime time ima priliku orati na frekvenciji Radio Studenta. Carnero (HR) se glazbom se ozbiljnije počeo baviti prije dvije godine, a za sve krivi Garden i Barbarellu te festivale kao što su Love international i Dekmantel Selectors.