Waitapu koncertno promovira svoje posljednje izdanje, album “Hortus”

Literarni opus Jože Horvata nas vodi k stadiju neimanja straha pred novim izazovima i stalnom pogledu koji se ne libi gledati u oči slobodi i izazovima koji slijede. Takav kontekst je odredio i novo izdanje čakovečkih Waitapu, čijom se promocijom otvara klupska sezona kluba Attack uz dakako uvažene i drage goste.

Promocija albuma “Hortus” održati će se 03. studenog s početkom u 22h.

Waitapu, psychedelic dub projekt, nastao je na krajnjem sjeveru prije desetak godina. Njihov je zvuk satkan od psihodeličnih gitara, repetirajućeg bassa i tripoidnih bubnjeva, stvarajući dub zvuk za generaciju koja se ne libi eksperimentirati. “Hortus” je sve ovo, ali i korak više. Lišen lirika, ispunjen mračnim tonovima uz “živu” izvedbu od koje zastaje dah.

BLKPRNT, začudni zagrebački trip hop trio nas upoznaje s ostavštinom bristolskog zvuka sredine 90′-tih. Začinjeni su i daškom future jazza, a za ovu prigodu su složili poseban DJ set kojim nastavljaju istraživati modernu i pomalo začudnu elektroniku.

Genetik Dub, odnosno monsieur Paul trenutno živi i radi u Parizu, okružen francuskom dub pričom koja je uvijek nekako bila teža zvukom od ostalih im kolega po žanru. Na svom novom balkanskom putovanju donosi DJ set ispunjen plesnim i bržim stepper ritmovima uz naglasak na psihodeliju.

MMMeniga počeo je davnih dana svirati u pank bendu, potom je gradio lokalnu dub priču, a danas vodi uspješne festivale i izdavačku kuću. Vedran Meniga je sve ovo plus još mnogo toga. Kakav će nam dub servirati ovoga puta, ostaje na nama da vidimo.

 

Ulaznice po cijeni od 40 kn će se moći kupiti na ulazu kluba!