Within Temptation se zaigrao obradama popularnih hitova

Nizozemski symphonic-rock sastav  Within Temptation posljednjih se mjeseci zabavljao objavljivanjem brojnih obrada popularnih pjesama i pjesmuljaka tokom obilježavanja svoje petnaeste godišnjice postojanja.

Bend je izjavio za Metal Hammer “Smatrali smo da bi ovo bila izuzetna prilika napraviti nešto posebno za fanove“ te otkrili da je bila prava avantura obraditi i pjesme koje im nisu toliko muzički bliske, a uživo su ih odsvirali publici na koncertu u Antwerpenu prošli mjesec.

Svoj prepoznatljivi pečat ostavili su na obradama klasičnih rock uradaka poput „Behind Blue Eyes“ benda The Who do alternativnih i pop pjesmuljaka koji su se zadnjih nekoliko godina vrtili top listama (Coldplay – „Paradise“, Gotye –„Somebody That I Used to Know“, Mumford & Sons – „Little Lion Man“, Gnarls Barkley – „Crazy“, Bruno Mars – „Grenade“, Enrique Iglesias – „Dirty Dancer“, Lana Del Rey – „Summertime Sadness“,  OneRepublic – „Apologize“,  Swedish House Mafia – „Don’t You Worry Child“, David Guetta – „Titanium“, Adele – „Skyfall“), a neke od njih zaista zvuče bolje kad im se da onaj malo nabrijani rock štih.

Njihov posljednji, peti studijski uradak “The Unforgiving” objavljen je u ožujku 2011. i baziran je na stripu koji je napisao Steven O’Connell (BloodRayne, Dark 48), a bend je zamolio strip umjetnika Romana Molenaara (Witchblade, Darkness, X-Men) da nacrta likove za album. U isto vrijeme gitarist Robert Westerholt se povukao kako bi se posvetio klincima koje ima s frontmanicom Sharon den Adel te ga je zamjenio Stefan Helleblad, koji već godinama radi za bend.

Većina obrada dostupna je na YouTube-u, a kako to izgleda kad se Bruno Mars provuče kroz riffove rock simfoničara poslušajte u linku ispod.