Yogi Lonich i J.R. August otvaraju 16. Samobor Jazz Festival

Ulaz na sve koncerte je besplatan, no broj posjetitelja je ograničen

Ovog vikend počinje Samobor Jazz Festival čime Samobor postaje grad vrhunskog jazza.

Upravo njegov najpoznatiji festival tijekom 15 godina neprekidnog održavanja ugostio je brojna poznata imena domaće i inozemne jazz scene.

Sjajan glazbeni program očekuje nas i ove godine, a nastupit će: Yogi Lonich Trio, J.R. August, Bruno Mičetić Quintet, Lela i Joe Kaplowitz, Big Band HLK te Gradska glazba Samobor. 

Jedan od najutjecajnijih američkih gitarista hrvatskih korijena, Yogi Lonich s ostatkom svog trio sastava stiže po prvi put na Samobor Jazz Festival. Upravo njegov koncert koji će se održati u petak 19. lipnja u 21 sat, bit će sjajna uvertira u festival!

Festival službeno započinje u subotu 20. lipnja, a otvara ga ovogodišnji višestruki dobitnik Porina, talentirani glazbenik J.R. August koji će nastupiti u punoj postavi, u pratnji benda i velikog zbora koji je postao njegovim zaštitnim znakom. Prvi je to J.R.-ov nastup nakon što je u svibnju osvojio tri Porina, za najboljeg novog izvođača, za najbolji album alternativne glazbe i onaj najprestižniji, za album godine.

Idući vikend započinje nastupom Brune Mičetića i njegovog kvinteta, a koji će održati u petak 26. lipnja. Iza ovog svestranog riječkog jazz glazbenika brojna su studijska izdanja, a ove godine objavio je novi album “Out of the shadow” koji će promovirati i na 16. Samobor Jazz Festivalu.

Subota, 27. lipnja rezervirana je za talentirani bračni par Lelu i Joea Kaplowitza i koncert “To One”. Autorski projekt Lele Kaplowitz “To One” jedinstveni je glazbeni projekt koji na inovativan način preobražava, njeguje i osnažuje kroz nadahnjujuće iskustvo zvuka, a predstavit će ga i u Samoboru.

Zadnji dan festivala u nedjelju 28. lipnja, već tradicionalno je rezerviran za nastup Gradske glazbe Samobor koja će sa svojim gostima iznenađenja nastupiti na Trgu kralja Tomislava u 20 sati, a prije njih na istom mjestu u 18 sati očekuje nas sjajan Big Band Hrvatske liječničke komore.

U slučaju lošeg vremena završni koncerti bit će održani u samoborskom centru za mlade – Bunker.

Organizatori su pripremili i zanimljiv street off program koji će se održati 26. i 27. lipnja u jutarnjim satima, a prolaznike će uveseliti Samoborski kvartet saksofona i Kris Verdnik.

Zbog poštivanja mjera nadležnih institucija, broj posjetitelja na sve koncerte bit će ograničen, a organizatori mole posjetitelje da se pridržavaju mjera zdravstvene zaštite o fizičkom razmaku.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.