Foo Fighters su na koncertu u Jacksonvilleu na Floridi odlučili zasvirati plesni hit ”You’Re The One That I Want” iz kultnog filma Briljantin (Grease). Dok su izvodili pjesmu John Travolta, zvijezda filma, došao je pozdraviti publiku.

U objavljenim videozapisima snimljenima iz publike vidljivo je kako frontmen Dave Grohl već od početka izvođenja filmskog hita najavljuje kako će biti još bolje. I zaista, postane bolje – u jednom trenutku na pozornicu izađe, glavom i bradom, John Travolta koji je glumio glavnu ulogu u Briljantinu. Trenutak je trajao kratko, Travolta je iznenadio publiku, nešto prišapnuo Grohlu, pozdravio te praćen ovacijama napustio pozornicu. Nakratko zaustavivši pjesmu Grohl se, u svom stilu, našalio: “Ovo je previše za njega“.

Travolta je vjerojatno ionako bio u blizini budući da se na istim prostorima snima i film “Moose” – novi triler kojeg režira Fred Durst iz grupe Limp Bizkit.

Budući da je Grohl već nekoliko puta neplanirano i spontano pozivao druge poznate (i nepoznate) osobe da im se pridruže na pozornici, pretpostavka je kako su se Travolta i frontman Foo Fightersa sreli te je domišljati frontmen odmah smislio scenarij i nagovorio holivudsku zvijezdu da dođe pozdraviti publiku.

Ranije na istom koncertu, bendu se na pozornici pridružio Billy Idol te potpuno iznenadio obradom John Lennonove pjesme red ”Gimme Some Truth”.
U nizu gostiju iznenađenja koja u zadnje vrijeme Grohl obogaćuje koncerte grupe Foo Fighters svakako se ističe ikona osamdesetih – Rick Astley. ”Bio sam u backstageu i želio pogledati nastup Foo Fightersa. Dave Grohl mi je prišao, rekao mi bok i zagrlio me, a pola sata kasnije pozvao me na pozornicu. Nisam ga znao od ranije i nisam imao pojma da će me zvati da nastupim.“- izjavio je Astley. Foo Fighters i Rick Astley taj dan izveli su obradu Nirvanine pjesme te Astleyjev megahit ”Never Gonna Give You Up”.

Osim gostovanja slavnih osoba, nedavno je veliku pažnju privukao i nastup jednog od Foo Fighters fanova. Kada je Grohl je na jednom od ranijih koncerata na pozornicu pozvao fana iz publike iznenađenje je bilo obostrano: sam frontmen ostao je bez riječi i to doslovno. Nakon što je fan (prozvan Kiss Guy) virtuozno odsvirao ”Monkeywrenchg” uključujući i zahtjevni gitarski solo Grohl je od oduševljenja zaboravio tekst pjesme. Na kraju pjesme jedan drugom su se “poklonili”.