Zabranjeno pušenje feat. Escape – “Tri kile, tri godine”

Vrlo aktualna tema, a i problem današnjeg društva “krediti u švicarcima” našli su se ovoga puta na repertoaru ponatih mahera u prikazivanju socijalnih situacija. Kao i masa građana koji su se opekli uzimajući primamljivi “vrući kesten” u ruke i pali u dužničko ropstvo, upravo kobni “švicarci” došli su glave Seju Sexona u spotu “Tri kile, tri godine”.

Pjesmu je je po istinitom događaju napisao u poznatom duhovitom stilu Sejo Sexon, a govori o Sejinom pedesetogodišnjem prijatelju, inženjeru agronomije i obiteljskom čovjeku, koji je uhvaćen s tri kile marihuane koju je namjeravao prodati da ne završi na ulici i izgubi stan, koji više nije mogao otplaćivati jer ga je kupio kreditom u “švicarcima”. Scenario je napisao sam autor, a donosi nam Seju, kao razmaženu zvijezdu nerazumnih prohtjeva, koja zaspe na snimanju vlastitog spota. Ovaj, treći po redu spot Zabranjenog pušenja sa CD-a “Radovi na cesti” sniman je u suradnji s produkcijskom kućom Ratio i poznatim plesnim studijem Escape, pod vodstvom jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja, Lidije Iveković. Zanimljiv je i podatak da u spotu glumi i Seju lišava slobode istinski šef smjene u zagrebačkom zatvoru Remetinec, gospodin Milenko Pašalić.

Glavni kamerman na snimanju spota bio je Dino Senčar, dok je na drugoj kameri bio Robert Ferenc. Kostimograf je bila Lea Krpan, Sanja Agić je brinula o šminki, dok su frizure djelo Katice Topčić iz frizerskog studija Fabula de forma.

Autori i producenti pjesme “Tri kile, tri godine” su Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

Spot je sniman u atraktivnom zagrebačkom klubu “Shock Show Industry”, koji već godinama uspješno vodi svestrani umjetnik Mario Petreković. Spot su zajedno režirali Sejo Sexon i poznati kritičar i režiser Anđelo Jurkas.