Zagrebački bend Country Strike još jednom teksaški izvođač godine

14713784_1213569701997524_5760270848672630123_n

Hrvatska invazija na Texas uspješno je provedena – zagrebački bend Country Strike i druge je godine nastupanja na Texas Sounds International Country Music Awards osvojio glavnu nagradu „Entertainer of the year” (Izvođač godine), dok je splitski bend 058 osvojio nagradu „Producer’s choice”.

Amerikanci su ponovno prepoznali kvalitetu jednog benda iz male Hrvatske koji je u konkurenciji od 30 izvođača iz cijelog svijeta izmamio ovacije pred texaškom publikom i digao ju na noge. Želja im je od materijala snimljenih u Texasu, kolijevci country glazbe izdati live album koji bi, zajedno s video zapisima i fotografijama, objavili kao posebno multimedijsko izdanje u nakladi Nota Bene Recordsa.To bi ujedno bio prvi takav album jednog hrvatskog sastava.

20161016_214816

Oduševljeni smo ponovnim uspjehom u znatno jačoj konkurenciji nego prošle godine. Ovime smo dokazali sebi, a i nadam se dali dobar primjer kako upornost, da volja i ljubav prema glazbi mogu prijeći sve granice i prepreke i na kraju dovesti do takvih rezultata i sretnih lica kakva smo imali mi putem kući iz Texasa. Želimo podijeliti svoje iskustvo sa svima koji su nam pomogli i koji nas podržavaju. Želimo im dati što je više moguće glazbe i raznih drugih sadržaja, te mogućnost da osjete Texas – glazbu, ljude i krajolike – onako kako smo ih mi doživjeli“, rekao je pjevač Tomislav Vedrina.

Uz to, na festivalu je bio promoviran i hrvatski proizvod, RBasic coustom handmade guitars, mladog obrtnika i graditelja gitara Roberta Bašića, ujedno i gitarista Country Strikea uz veliki interes i pozitivne komentare prisutnih glazbenika.

Prije odlaska u Texas, Country Strike je objavio svoje prvo studijsko diskografsko izdanje, također u nakladi Nota bene Recordsa, a singl „Teardrops of goodbye”, koji je zapravo prepjev pjesme „Suza za zagorske brege” već je izazvao pažnju hrvatskih radio stanica i društvenih mreža uz mnoge pohvale struke i obožavatelja.

Lani je Country Strike bio jedini predstavnik Hrvatske na navedenom festivalu gdje su osim „Izvođač godine” osvojili i nagradu „Osobnost godine”, a ove godine im se pridružio i bend 058 iz Splita koji su također nagrađeni, nagradom „Producer’s choice” (Nagrada producenta).