Zagrebački indie – rockeri ESC Life objavili prvijenac “Access All Areas”

Novi naslov u izdanju PDV-a prvijenac je zagrebačkih indie-rockera ESC LifeESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex,ST!llness, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh,Superchunk, Hüsker Dü, Dinosaur Jr. pa do WeezerHold Steady.

U ljeto 2014., bend je svirao na festivalu SuperUho u Šibeniku, a na jesen je odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu (Hüsker Dü, Nova Mob). S njim su odsvirali koncerte u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj. Bili su i predgrupa kultnom indie rock bendu Sebadoh u Tvornici.

Po povratku s turneje, ESC Life zajedno s koproducentomMarkom Mrakovčićem u Močvari snima svoj prvi albumAccess All Areas. Na njemu se nalazi devet autorskih pjesama te instrumentalna obrada pjesme Ostani uz mene, jednog od najvećih pop autora s ovih područja, Nene Belana.

Album je dostupan na CD-u i (uskoro) na vinilu u izdanju nezavisne etikete PDV te u digitalnom formatu naBandcamp stranici benda te svim relevantnim on-line servisima (Deezer, iTunes, Tidal, Rdio, Google Play,Amazon, Spotify, …).

Koncertna promocija albuma održat će se u zagrebačkojTvornici u četvrtak 14. svibnja. Domaćinima iz ESC Lifeapodršku će pružiti gosti Mark Mrakovčić i sveprisutnaLolita.