Zagrebački jahači apokalipse Hesperian Death Horse kreću na turneju

hisperian-death-horse

Zagrebački jahači apokalipse kreću na turneju, no prije no što sjednu u kombi i zapute se sve do Ukrajine, predstavit će uglavnom novi materijal u zagrebačkom Klubu. Svježe i jake domaće snage glazbenog nihilizma iza zida buke i patnje. Samo za hrabre. Koncert je 30. rujna, a vrata Kluba se otvaraju u 21h.

Hesperian Death Horse
su naratori of psihodelične, nihilističke svakodnevnice na relaciji rođenje – smrt, i sve između. Ovaj eksperimentalni post metal/sludge bend sa velikom primjesom ambijentalnih elemenata, nastao je na temeljima tradicije bendova Tzara, Seppuku, Krlja, Portman, Maljutka, Kvltivator, Radio Rocha, Nietzsche Killed Him!, Prod i Uthovar. Kažu da je njihova glazba poezija svakodnevnog spoticanja života, smrti i svega onoga između, a oni koji su se uspjeli spotaknuti na njihove albume za sada izražavaju samo pozitivne kritike.

Portman, tročlani indieexperimentalrockband sa čestim promjenama ritmova i elementima stoner-rocka, a iza sebe imaju na stotine live nastupa unutar i izvan Hrvatske, te se izdali dva albuma i jedan demo uradak. Debitantsko izdanje “Pereskesije” su izdali 2009. godine i to za američki label – Lady Records, Sarasota, Florida, dok je posljednji album iz 2013. godine osim za tu američku kuću izašao i za domaći label Klub dostava zvuka iz Orahovice. Pod snimateljskom i producentskom palicom Lea Klaića (She Loves Pablo) u studiju House of Pablo u Zagrebu Portman je snimio osam instrumentalnih brojeva koji čine album “The Man Who Carries A Light”.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20kn dok će na dan koncerta cijena biti 30kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr