Zakoračite u glazbeni krug Exposure Festivala

exposure650Treću godinu zaredom Velika Gorica će na osam pozornica Exposure festivala ( Izložba kantautora ) ugostiti neke od najboljih mladih kantautora. 12. i 13. lipnja u Parku dr. Franje Tuđmana publici će se predstaviti šesnaest kantautora koji dolaze iz Škotske , Irske , Slovenije , Engleske , Srbije i Hrvatske.

Exposure Festival osmišljen je tako da na osam pozornica posloženih u krug, kao svojevrsni Stonehenge, istovremeno boravi osam izvođača/kantautora posloženih prema stranama svijeta. Svaki izvođač/kantautor izvodi jednu pjesmu po krugu, te prvi do njega nastavlja sa svojom izvedbom i tako minimalno pet krugova. Publika se nalazi u krugu i uloge su izmjenjene – publika je okružena izvođačima.

Od 20:00 sati kreće službeni festivalski program koji će trajati do 23:00 i nakon kojega se svi protagonisti sele u klub Cabana bar gdje će se od 23:30 održati službena dodjela statua festivala i afterparty na kojem će u petak 12.06. svoj album prvijenac koncertno predstaviti zadarska alter pop senzacija – Scarlet Notes, a u subotu 13.06. sviraju velikogorički ‘heavy acoustic disco’ The Cliffhangers. Ove godine Exposure će ugostiti i pobjednika 19.HGF Demo Festivala u kategoriji ‘Kantautor’ – Vladimira Kuzmana iz Buja.

LineUp:

PETAK 12.06.2015
Billie Joan (CRO),Željko Toth (CRO),Seed Holden (CRO),Ivana Bastašić (CRO),Jerry Mažgon (SLO),Zvonka Obajdin (CRO),Bojan Aleksić (SRB),Haris Ćehić (CRO)

SUBOTA 13.06.2015
Igor Agejev (CRO), Jhony L’Ove (SRB), Mark Peters (ENG), Sanjin Banić Bane (CRO), Shane O’Fearghail (IRL), Matej Kermavner (SLO), Stuart Neville (SCO), Vladimir Kuzman -Pobjednik HGF-a u kategoriji ‘Kantautor’ (CRO)

Glavni sponzori su Ožujsko pivo i Optiplaza, partner festival je HGF Demo Festival, a medijski pokrivaju Mixer.hr i City Radio

Exposure Festival organiziraju Udruga Izlaz i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

Pratite Exposure festival na Facebooku