Započele prijave za treću sezonu Karlovačko RockOff festivala

rockoff

Sve je spremno za treću sezonu Karlovačko RockOffa – natječaj za festival objavljen je u utorak, 10. svibnja, i otvoren je za autorske bendove i glazbenike rock i off usmjerenja.

Festival kojeg je osnovalo Hrvatsko društvo skladatelja s ciljem medijske deblokade mladih domaćih glazbenika, ove će se godine održati u organizaciji Karlovačkog i Unisona, hrvatskog glazbenog saveza iza kojeg je uspješna organizacija glazbene nagrade Porin. Kao i na prethodna dva izdanja, festival će kvalitetnu domaću glazbu mladih autora i glazbenika predstaviti široj javnosti, uz intenzivnu medijsku i radijsku kampanju, a sve će kulminirati serijom koncerata u Zagrebu na jesen.

karlovacko_rock_off_2016Zašto se prijaviti na Karlovačko RockOff? Pitajte prošlogodišnje finaliste – pobjednički bend Gretta objavio je hvaljeni album, „Vakula“ Ante Casha jedan je od hitova godine i najemitiranija pjesma prošlogodišnjeg izdanja festivala, a Judette na krilima nagrade za najbolje autorsko ostvarenje priprema novi materijal. Slično može potvrditi i prva generacija RockOffera – sinjski M.O.R.T. iza sebe ima već dva jaka albuma, kantautorica Sara Renar je u međuvremenu nagrađena i Porinom za najbolju vokalnu izvedbu, a dubrovački Silente su od nastupa na RockOffu došli do pobjede na Zagrebačkom festivalu 2015.

Prijavi video ili audio snimku svog benda i uđi u TOP 10 najboljih hrvatskih bendova pomoću glasova svojih prijatelja. Tvoja video ili audio snimka mora vas predstaviti kao autentičan bend. To može biti kućna snimka, live snimka ili snimka mobitelom kao i snimka napravljena samo za ovu priliku.

Stručni žiri na čelu s predsjednikom žirija, Hrvojem Horvatom, ocjenjivat će kvalitetu vaše glazbe i autorski potencijal, a ne video materijal i kvalitetu poslane snimke. Devet finalista ovogodišnjeg izdanja Karlovačko RockOffa po izboru žirija predstavit će se 15.lipnja 2016., a odluku o 10. finalistu donijet će publika na temelju tri benda predložena od strane žirija. Odabir publike bit će poznat do 01.srpnja 2016.

O pjesmama i glazbenicima koji ulaze u završnicu odlučivat će uredništvo Festivala na čelu s glazbenim kritičarem i publicistom Hrvojem Horvatom te autori i glazbenici Mirela Priselac Remi (Elemental), Aljoša Šerić (Pavel), Damir Martinović Mrle (Let3) te glazbeni producent Mark Mrakovčić. Nagrade koje očekuju najbolje uključuju suradnju s vrhunskim producentima, produkciju singlova i videospotova, a uz glavnu nagradu, dodijelit će se i priznanje za najbolju izvedbu i najemitiraniji singl.

Više informacija dostupno je na službenim web stranicama te na društvenim mrežama Karlovačko RockOff festivala.