Započelo odbrojavanje za 29. Muzički biennale Zagreb 2017.

_MG_1201Muzički biennale Zagreb je na svojoj službenoj internetskoj stranici – www.mbz.hr – pokrenuo odbrojavanje do početka festivala, a na istom mjestu već sada možete početi pratiti vijesti i oblikovanje programa.

29. Muzički biennale Zagreb održat će se 22.- 29. travnja 2017. te su otkriveni prvi detalji programa u pripremami. Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg natjecanja za petominutnu operu, nastavlja se sa zanimljivim petominutnim formatom te je u petak otvaren natječaj za petominutni klavirski koncert – 5-Minute Piano Concerto Competition. “Klavirski koncert u samo 5 minuta, to će biti novi izazov za naše skladatelje.” poručuju organizatori.

5-MinPiano-1000pxMeđu partiturama koje će pristići na natječaj, međunarodna prosudbena komisija u sastavu: Johannes Kalitzke (dirigent i skladatelj, Njemačka), Berislav Šipuš (dirigent i skladatelj, Hrvatska) te Daan Vandewalle (pijanist, Belgija) odabrat će 10 najuspjelijih partitura koje će biti izvedene u Finalu natjecanja, na 29. MBZ-u.

A tada na red dolazite i Vi, draga publiko, jer ćete ponovno biti peti član prosudbene komisije koja će na finalnom koncertu odabrati pobjednika Natjecanja, a taj će, kao nagradu, primiti narudžbu Muzičkog biennala Zagreb za “pravi” koncert za klavir i orkestar, koji će biti praizveden na 30. MBZ-u, 2019. godine.