Završio MASTER2010!

FINALE_FRONT
Gitarističko natjecanje MASTER2010 u organizaciji portala MIXER.HR je završilo. U navijačkoj atmosferi u zagrebačkom Boogaloo-u pred publikom se predstavilo pet finalista i odsviralo svoje kompozicije uz pratnju vrhunskih glazbenika iz banda Side Effects.

Nastup svakog od finalista bio je popraćen burnim odobravanjem publike, a publiku je dodatno podgrijao svojim najavama, uvijek odličan u ulozi voditelja, Gordan Penava Pišta.

U backstage-u je, naravno, bilo lagane nervoze. Prsti su se zagrijavali za nastup kako nebi bilo nikakvih iznenađenja na pozornici. Atmosfera između natjecatelja bila je, što posebno valja naglasiti i pohvaliti, i više nego prijateljska.

U očekivanju rezultata žirija publiku je na ‘nepoznatu destinaciju’ poveo Ivan Mihaljević i njegovi Side Effects predstavivši materijal sa svojeg novog CD-a ‘Destination Unknown’.
FINALE_III
FINALE_IV Furiozan nastup upotpunio je svojim vokalom Marko Osmanović, pjevač Divljih Jagoda i Cote G4, kao i ‘special guest’ Phil Hilborne koji je za ovu priliku ‘potegnuo’ iz Velike Britanije zaobilazeći vulkanske oblake. Osim što je odradio posao u žiriju i zasvirao u Boogaloo-u, Phil će održati i masterclass danas 23.04. u 18 sati u Novim Glazbalima u  Hondlovoj 2 što je prilika za sve gitariste da ga poslušaju još jednom i porazgovaraju s njim.

Svirka dvojice vrhunskih gitarista na pozornici Boogaloo-a bila je dobar uvod u objavu rezultata natjecanja.
Žiri je imao težak zadatak jer su svi finalisti odradili odličan posao tako da su u izboru, doslovce, prevladale nijanse i odluka je pala.

FINALE_II Pobjednik prvog gitarističkog MASTER-a je Ivan Ivanković iz Orlovca kraj Bjelovara koji će svoju sadašnju gitaru, koju je sam izradio (!), zamijeniti novim PRS SE Custom-om, koju je dodijelio sponzor svih nagrada music shop Nova Glazbala iz Zagreba. Nova gitara se već priprema za večerašnju Ivanovu svirku koju ima sa svojim bandom.

Treću nagradu, komplet gitarskog pribora, osvojio je Petar Štrok iz Belišća koji je kao pobjednik po glasovanju na portalu MIXER.HR u Belišće ponio i gitarističko pojačalo Ibanez, a druga nagrada žirija, Ibanez ToneLok efekt pedala, ostaje u Zagrebu kod Ivana Zečića.

Svi finalisti osvojili su i vrijedne pakete ‘glazbene literature‘ Naklade Ljevak.

Uskoro na našim stranicama pogledajte snimke nastupa svih finalista kao i Ivana Mihaljevića i Phil Hilborne-a, a gitaristima poručujemo da započnu pripreme za MASTER2011!

fotografije: Tomislav Valent