Zečica Miffy vraća se na scenu kazališta Trešnja

Foto: Damil Kalogjera

Hit mjuzikl za najmlađe „I opet…Miffy“ od veljače ponovno igra u zagrebačkoj Trešnji, jedinom kazalištu izvan Nizozemske koje ima ekskluzivno pravo postavljanja.

Mjuzikli „Miffy“ i nastavak „I opet…Miffy“ vjerno slijede slikovnice nizozemske ikone književnosti za djecu, Dicka Brune. Jednostavne i svedene na bitno, slikovnice su postigle svjetski uspjeh, a zečica Miffy, nacrtana u nekoliko čistih poteza, svojom suvremenom likovnošću predstavlja jedinstvenu estetiku u području dječje ilustracije.

„’I opet…Miffy’ smo obnovili zbog velikog interesa publike i nadamo se da će se i novim generacijama mjuzikl jednako svidjeti“, rekla je ravnateljica kazališta Trešnja, Višnja Babić.

Čak 85.000 posjetitelja pogledalo je oba nastavka Miffy, koje je Trešnjin ansambl izveo preko 300 puta.

U ovom nastavku Miffy će upoznati opasnosti vatre, krenut će u školu i tamo upoznati nove prijatelje, čeka je i veliko iznenađenje kada joj roditelji otkriju jednu tajnu … Mjuzikl donosi mnogo razigranih pjesama i plesa, uz scenografiju u prepoznatljivim žarkim bojama Dicka Brune, a režirao ga je nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt. Predstavu mogu pratiti i oni najmlađi, već od navršene dvije godine.

U predstavi igraju Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Daria Knez Rukavina, Vanda Vujanić Šušnjar, Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić i Luka Bulović.

Dramatizaciju i stihove potpisuje Ivo de Wijs, autor glazbe je Joop Stokkermans, scenografiju i kostimografiju potpisuje Arno Bremers, oblikovanje svjetla Pelle Herfst, a prevoditeljica je Vanda Vujanić Šušnjar.

Predstava se vraća na repertoar kazališta Trešnja od veljače, kada se može pogledati 3., 4. i 11. veljače. Ulaznice stoje 40-50 kn.