Zele Lipovača predstavio novi album “Internal Waves of Love”

foto: Mislav Mesek

Jučer je u društvu mnogobrojnih obožavatelja u Music shopu i Caffe baru Nova ploča u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici održano predstavljanje i potpisivanje novoga albuma “Internal Waves of Love” Zele Lipovače. Drugi je to solistički album Zele Lipovače, osnivača i masterminda kultnih Divljih Jagoda, gitarističkog čarobnjaka koji je već dugi niz godina u samom vrhu instrumentalista i autora na široj regionalnoj sceni.

Predstavljanje je vodio poznati glumac Vinko Štefanac koji je istaknuo važnost pojave jednog ovakvog, instrumentalnog albuma kojim Zele po nebrojeni put pokazuje kako interpretativna energija i autorska kreacija u njegovom slučaju s godinama samo jačaju.

Pred mnogobrojnim fanovima i predstavnicima medija, o albumu je govorio i sam Zele. Predstavio je uistinu vrhunsku ekipu glazbenika i producenata koji su zajedničkim dugogodišnjim radom stvorili predstavljeni materijal.

Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svjetsku ekipu i dvije godine radio na relaciji London – Gothenburg – Zagreb. Nakon višemjesečnog snimanja u poznatom studiju Šišmiš, album seli iz Zagreba u Švedsku, gdje legendarni gitarist grupe King Diamond i glazbeni producent Andy LaRocque u svom svjetski poznatom studiju “Sonic Train” radi miks i mastering albuma. Omot novog albuma i fotografije potpisuje Igor CC Kelčec, jedan od najistaknutijih dizajnera i fotografa na ovim prostorima. Na albumu se nalazi osam instrumentalnih skladbi te tri vokalne, a kao poseban gost na jednoj od njih pojavljuje se poznati britanski pjevač Tony Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag.

Kratkom predstavljanju albuma uslijedilo je potpisivanje CD-ova, gdje su mnogobrojni obožavatelji potvrdili neosporni Zeletov status istinske rock-zvijezde, strpljivo u redu čekajući Zeletov potpis na svoj primjerak.

Zele se na kraju događaja zahvalio svima na podršci i povjerenju, te pozdravio prisutne uz prigodno druženje. Album “Internal Waves of Love” osebujnog i unikatnog umjetnika, gitarista, skladatelja i producenta Zele Lipovače svakako opravdava status instrumentalnog albuma godine, a sudeći po reakcijama obožavatelja glazbeni materijal će svakako zaživjeti putem radio valova diljem regije.