Željko Lučić pjeva Don Carla, uz SO HRT, u Ariosu Lisinskoga

Danas, 7. prosinca, u 19.30 h, u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Zagrebu, u ciklusu ‘Lisinski Arioso’ Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića, s baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Ivanom Lazar izvode ‘Don Carla’ Giuseppea Verdija.

„Ovom izvedbom Don Carla, Željko Lučić zaslužio je naziv jednog od najznačajnijih verdijanskih baritona na svijetu“, zapisano je u Financial Timesu nakon izvedbe Verdijeve opere „La forza del destino“ u Operi San Francisca. Potvrđuje to i niz uloga u Verdijevim operama koje je posebno bio pozvan pjevati o 200. obljetnici Verdijeva rođenja kao i činjenica da je od 120 nastupa u produkcijama Metropolitana 90 bilo u 7 Verdijevih uloga koje je većinom izravno prenosio Met Live in HD.

Pred Lučićem su u 2018. godini nove uloge: Alfio u „Cavalleriji rusticani“ u Metropolitanu, nastupi u operama „Rigoletto“ u Dresdenu, „Simon Boccanegra“ i „Scarpia“ u Münchenu, „Rigoletto“ u Frankfurtu, „Macbeth“ u Bečkoj državnoj operi i Covent Gardenu, „Trubadur“ u Parizu. Godine 2019. očekuju ga Jago i Macbeth u Metropolitanu, Germont u Lyric Operi u Chicagu, André Chénier u Covent Gardenu te uloga u „Aidi“ u Dresdenu 2020. godine.

Ulaznice stoje 130-210 kn.