Žen promoviraju hvaljeni album “Sunčani ljudi” koncertom u Močvari

Audio-vizualni projekt Žen osnovan je krajem 2009. godine. Njihov prvi album “I onda je sve počelo” (2013) i sljedeći album “Jantar” (2015) plasirali su ih među najprodornije gitarske bendove šire regije. U posljednjih nekoliko godina Žen su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (EuropavoxColours of Ostrava, Tallinn Music WeekEurosonicINmusicWelcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle, a početkom 2017. godine udružile su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom “Sunčani ljudi”. Hvaljeni album, koji je većina kritičara i glazbenih urednika proglasila jednim od najboljih izdanja 2017., planiraju promovirati u Močvari, sljedeći četvrtak, 08.veljače.

Novi album Žen “Sunčani ljudi” dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post- rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu.

Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput WarpaintThe War on DrugsLush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk s teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su “Loveless” (My Bloody Valentine) ili “Souvlaki” (Slowdive).

Za ulaz na koncertnu promociju potrebno e izdvojiti 35kn.