ZEZ u KSET-u: sviraju All Included i GAP Quartet

allincluded

U srijedu 26. 10. u organizaciji ZEZ-a, Zavoda za eksperimentalni zvuk, u zagrebačkom KSET-u održat će se (još jedan) koncert za ljubitelje ekspresivne improvizirane glazbe. Nastupaju G.A.P. Quartet i All Included.

All Included su skandinavski jazz kvintet novijeg kova, inspiriran free bop glazbom, ali ipak vjeran tradiciji akustične free jazz estetike. Avangardnu petorku predvođenu saksofonistom Martinom Küchenom čine kontrabasist Jon Rune Strøm, bubnjar Tollef Østvang, trubač Thomas Johansson i trombonist Mats Äleklint.

G.A.P. Quartet (Il Gruppo delle Azioni Preogressive) pred koju su godinicu bili česti gosti KSET-ove pozornice kao jedni od prvih predstavnika domaće i autorske, improvizirane, slobodne jazz glazbe te stoga u godini u kojoj slave dvadeset godina postojanja, logično, ponovo su na njoj. Iza njih su dva albuma, „Konture Dinida“ (1998) i „GAP Plays the Most Requested Songs“ (2002), oba u izdanju Earwing/Anubis Recordsa.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u pretprodaji u KSET-u, po cijeni od 45 kn, na ulazu će koštati 60 kn. Ulaz se otvara u 20 h, a početak koncerta očekuje se u 21 h.