Zimsko izdanje drugog Silba Vibra Festa poziva 29.12. na Silbu

Međunarodni glazbeno-performerski festival Silba Vibra Fest ponovo okuplja glazbeno, umjetničko i perfomersko društvo na otoku Silbi 29. prosinca 2016. godine!  Ove je drugo po redu izdanje ovog originalnog festivala, a održava se u sklopu adventske manifestacije „SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“ kojom volonteri i mještani ovog udaljenog jadranskog otoka žele oživjeti kulturno-umjetničku ponudu Silbe, ali ujedno i biti primjer ostalim hrvatskim otocima.

„O čemu se radi i što možete očekivati?  Domaće i strano! Reggae, rock, blues, ethno, sevdah, komercijalna glazba, gipsy jazz, jazz… Ukratko, što god vam srce poželi. Za vas smo pripremili program s izvrsnim glazbenim grupama od kojih ste neke imali prilike čuti na prvom izdanju Silba Vibra Festa ovoga ljeta, a sada tu energiju možete osjetiti ponovo, u zimskom okruženju i uz kuhano vino!“ najavljuje Paula Bolfan, inicijatorica i jedna od organizatorica Silba Vibra Festa.

U programu Silba Vibra Festa nastupit će JeboTon ansambl (CRO),  The Fappers (SLO), Sfumato (CRO) i Balkalar (CRO).

Osim bendova nastupati će još dvadesetak fenomenalnih glazbenika koji će sudjelovati u jedinstvenim jam sessionima, a program će nadopuniti i Apsaradhe – nebeske plesačice, iluzionistički performansi koje pripremaju Brada i Filip Borelli – Explorations i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja.

„Iako se projekt radi bez budgeta, s volonterskim anagažmanom ili za minimalan honorar, sjajni međunarodni izvođači ponovno prepoznali duh programa s idejom zajedništva, složili male ruke i odlučili doći na ovaj daleki otok, tri dana prije isteka 2016. godine. Iako su mnogi skeptični, jer na Silbu treba i u sred zime doputovati,  ova naša vesela družina nije. Želimo svi zajedno pokazati što znamo, na jednom vrlo neobičnom mjestu i neobičnom festu, u neobično vrijeme. Mi smo totalno drukčiji od drugih, rušimo stereotipe, iskačemo iz okvira i nadamo se da će posjetitelji prepoznati naš mali spektakl i prisustvovati zimskom izdanju ovog novog i neobičnog festivala,“ zaključuje Bolfan, uz poziv svim zaljubljenicima u glazbu da se svakako upute na Silbu.

Detalji o samom Silba Vibra Festu koji će započeti 29.12. u 18 sati a trajat će do ranojutarnjih sati nadolazećeg dana, nalaze se na fb stranici festivala, https://web.facebook.com/silbavibra/.

Za svu podršku pri iznajmljivanju smještaja na Silbi, organizatori pozivaju na stranicu http://www.lastminutesilba.com/, a za svu podršku za  dolazak  na otok, zainteresirani se mogu javiti  na fb stranicu Festivala.