Život ispričan vlastitim riječima

“Zapravo uživam biti gad. Volim biti okružen gadovima. Dosada je najveća bolest na svijetu, dragi moji.”

“Ponekad se probudim i pomislim: ‘O, Bože moj, da barem danas nisam Freddie Mercury.'”

“Oduševljen sam činjenicom da usrećujem ljude, bez obzira na oblik. Pa makar se radilo tek o pola sata njihova života, ako ih na bilo koji način mogu usrećiti ili im omogućiti da se dobro osjećaju, ili im izmamiti osmijeh na kiselo lice, za mene je to vrijedno truda.”

“Privatnost mi je oduvijek bila osobito važna i poznat sam po tome što ne dajem intervjue. Molim da shvatite kako ću se i dalje držati te politike.”

Freddiejeva posljednja izjava, dan uoči smrti, 23. studenoga 1991.

Kako smo već najavli Naklada Ljevak uključila se svojim izdanjima u nagrađivanje finalista MASTER2010, ‘Život ispričan vlastitim riječima’ je jedna od knjiga koja će se naći ‘u paketu’.

Knjiga FREDDIE MERCURY: ŽIVOT ISPRIČAN VLASTITIM RIJEČIMA najbliži je nadomjestak za autobiografiju ekstravagantnoga i omiljenoga pjevača grupe Queen. Iako je više od 20 godina bio u središtu zanimanja javnosti i prodao gotovo 200 milijuna nosača zvuka, Freddie Mercury bio je vrlo povučena osoba – izbjegavao je intervjue, budući da je bio iznimno stidljiv te se osjećao vrlo nelagodno u društvu nepoznatih osoba. Ova knjiga vodi nas na putovanje grupe Queen, koja je uz poticaje nadarenoga i ambicioznoga Mercuryja došla do velikog uspjeha i postala najvećom grupom svojega doba.

U knjizi se nalaze i četiri priloga izvrsnih fotografija u boji (32 stranice), koje prate život Freddieja Mercuryja od njegova djetinjstva do najvećih uspjeha s grupom Queen.

Detaljni prikaz slijedi uskoro u kolumni Janka Heidla.