Zlatko Gall na predstavljanju nove knjige: “Nikad nisam bio blag prema splitskoj dici”

Knjiga “Splitska dica – od zidića do vječnosti” predstavljena je danas, 05. travnja, u Caffe baru i Music shopu Nova ploča. Najsvježiji uradak iz pera Zlatka Galla, proslavljenog glazbenog kritičara, publicista i novinara na jednom je mjestu okupio sve aktere najzanimljivije domaće glazbene scene.

Uz Zlatka Galla, predstavljanje knjige prigodnim su govorima uveličali direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, dugogodišnji urednik u Jugotonu i Croatia Recordsu Siniša Škarica i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, a ulogu moderatorice ovom prilikom preuzela je kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin.

Gallova knjiga “Splitska dica” je most koji povezuje različite žanrove, scene, momente i aktere čiji je zajednički nazivnik naravno Split. Temeljeći knjigu na svojim kritikama i zapisima s lica mjesta i vremena, a ne retuširajući povijest “naknadnom pameću”, Gall je kroz sedam poglavlja “Splitsku dicu” učinio dragocjenim svjedočanstvom vremena i kulturnog života jednog grada, prateći scenu od njenih ranih, zabavno-glazbenih početaka, do najnovijih uradaka aktualnih protagonista bujajuće nezavisne scene koju, kako sam izjavljuje, nije štedio tokom godina dokumentiranja.

U knjizi su spomenuta sva splitska dica, posebice oni prema kojima nisam bio nježan, a to je proizašlo iz jednostavnog razloga. Kao Splićanin želio sam da splitska scena bude najbolja na svijetu“, izjavio je Gall pojašnjavajući da je splitsku scenu uvijek promatrao kroz prizmu svjetske glazbene scene.