Zloglasni Jesse Pinkman vraća se na male ekrane

Prema najnovijim informacijama, film će se premijerno prikazati na Netflixu

Kada se tek pojavila na TV ekranima tog 20. siječnja 2008. godine, serija “Breaking Bad” (kod nas prevedeno Na putu prema dolje) svojom nesvakidašnjom temom o dilerima koji kuhaju metamfetamin stekla je status jedne od najhvaljenijih dramskih serija u povijesti koju mnogi uspoređuju s kultnim gigantima kao što su “The Sopranos” ili “The Wire”. Za sveukupno pet sezona ova akcijska kriminalistička narkoserija autora i producenta Vincea Gilligana osvojila je mnogobrojne nagrade – uključujući šesnaest prestižnih televizijskih nagrada Emmy, osam nagrada Satelit i dva Zlatna globusa, a 2013. godine ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao kritičarski najbolje ocijenjena serija svih vremena. Posljednju epizodu gledalo je oko sedam milijuna gledatelja, a u samo 12 sati epizodu je ilegalno skinulo čak pola milijuna fanova (nije da odobravamo).

Iako je kraj serije bio definitivan za protagonista Waltera Whitea, terminalno bolesnog učitelja kemije koji na rubu očaja postaje narkoboss kojega je igrao Brian Cranston, Vince Gilligan namjeravao se riješiti drugog glavnog lika, Jesseja Pinkmana, već na kraju prve sezone, ali zahvaljujući njegovoj odličnoj izvedbi, ipak ga je odlučio zadržati. Sva sreća, jer Emmyjem nagrađeni glumac Aaron Paul, koji je glumio ovog izgubljenu mladu dušu, bit će fokus novog filma koji će poslužiti kao nastavak priče popularne serije.

Aaron Paul će tako još jednom igrati Jesseja Pinkmana u priči koja se događa neposredno nakon završetka serije. Kako uzbuđeno javljaju brojni strani izvori, Gilliganov novi projekt trenutno nosi radni naslov “Greenbriar” i “prati bijeg otetog čovjeka i njegov put prema slobodi”. Prema najnovijim informacijama, film će se premijerno prikazati na Netflixu prije nego li se nastavi prikazivati na AMC mreži.

Film se navodno počeo snimati već prošlu jesen u državi Novi Meksiko, no Gilligan je odlučio informacije o filmu davati na kapaljku. Ono što fanove najviše zanima jest hoće li se i Bryan Cranston pjaviti u filmu kao Walter White, pa makar kroz neke retrospekcije, no ne preostaje nam nego pričekati i vidjeti, navodno krajem 2019.