ZMaJ i Portman novi gosti u multimedijskoj dvorani Gorgona

Peti koncert pete MIMO sezone pod naslovom “Zvukovi naviruće distopije” 4. ožujka u multimedijsku dvoranu Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti dovodi ZMaJ i Portman.

ZMaJ, eksperimentalni rock sastav iz Virovitice nastaje kao odgovor na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Pjesmama s debitantskog albuma ‘Svaki kraj novi je početak’ obećavaju da će nas povesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterima glazbe.

Portman od 2004. godine  na sceni djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primjetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u vrlo prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani organizatori apeliraju na rani dolazak kako biste osigurali svoje mjesto na vrijeme. Ulaz je besplatan uz preporučenu donaciju od 20kn, a sav prihod od donacija ide izvođačima. Koncert počinje točno u 20:05, a druženje nakon konceta nastavlja se u Spunku.