Zoran Čalić Band objavio je prvi album “U moru i plamenu”

Zoran Čalić Band

Rock ‘n’ roll junak, bivši gitarist i koautor grupe Majke, Zoran Čalić je u ponedjeljak 21.3.2016. sa svojim Bandom objavio debi album “U moru i plamenu”. Najmoćnije izdanje domaćeg i regionalnog rocka nosi 10 pjesama, producirao ga je Jernej Kržič, a objavio Dancing Bear.

“U moru i plamenu” je sniman tijekom 2015. godine u studijima “Marsh recordings”, “Lotos music”, “Hobbit” i “Kif Kif”. Spomenutom Križiču pri produkcija pjesama pomogli su Ivo Rimc te Zoran Čalić, dok je za mastering zaslužan Janez Križaj. Tekstove pjesama pisao je Saša Oroz, izuzev “Iz daljnine (pjesma svjetla)” koju potpisuje Čalić te “Jedino ljubav” koju uz Oroza potpisuje Petar Beluhan. Glazbu svih pjesama potpisuje Zoran Čalić, a album uključuje i singlove “Ruku mi daj” te “U moru i plamenu”. Naslovnicu albuma dizajnirao je The Last Lord Of Atlantis.

Glazbeni stil u kojem pliva Zoran Čalić Band je rock’n’roll kroz kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova, bluesa, soula i countryja. I, upravo ta mišancija žanrova ono je što će publiku odnijeti u magičan svijet Zorana Čalića, gitarista, autora i pjevača.

Zagrebačka koncertna promocija albuma održat će se 21. travnja u Vintage Industrial Baru.

zcb_cover01

POPIS PJESAMA:
01. na početku
02. ruku mi daj
03. iz daljine (pjesma svjetla)
04. kako ostati čovjek
05. sjaj u noći
06. iza zvijezda
07. put
08. jedino ljubav
09. sjene
10. u moru i plamenu

Novosti o bendu pratite više na njihovoj facebook stranici.