Zoran Čalić prije Superoperatera u Zagrebu i Rijeci

foto: marko alpner
foto: marko alpner

Zoran Čalić, jedan od naših najpoznatijih gitarista, nastupit će prije grupe Superoperater na koncertima u Zagrebu 25. i Rijeci 26. rujna. U Tvornici kulture će Zoran Čalić nastupiti uz bubnjara Ivu Rimca, a u riječkom Palachu uz basistu Jerneja Križiča.

Rock’n’roll Zorana Čalić prožima prepoznatljiva atmosfera koja korjene vuče iz bluesa, soula i countrya. Svoj autorski rad i ideje razvija već više od 20 godina kroz koje je dobio mnoga priznanja, a najviše u radu s jednim od regionalno najpoznatijih rock sastava, vinkovačkim Majkama. Kroz takav dugogodišnji autorski razvitak, stvorila se potreba za samostalnim projektom koji nastaje početkom 2015.godine u obliku sastava Zoran Čalić Band koji okuplja formirane i talentirane glazbenike: Ivu Rimca na bubnjevima, Jerneja Kržiča na bas gitari i Andraža Mazija na gitari i pedal steelu. Upravo je Mazi kao zadnjepridošli član sastava, svojim izvanrednim sviračkim umijećem oba istrumenta, upotpunio zvučnu sliku istoga te zvukom pedal steela provukao željenu country notu.

Zoran Čalić Band trenutno priprema album prvijenac naziva “U moru i plamenu”, koji će svjetlo dana ugledati na jesen ove godine.

Grupu Superoperater čine Alen Marin (glas), Jura Geci (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Vanja Marin (bas). U ovoj postavi čine novitet na domaćoj sceni, ali pojedinačno iza sebe imaju više desetljeća bavljenja glazbom u bendovima Kojoti, Laufer, Voodoo Lizards, Majke, PipsChips & VideoClips, ElektroBuda I mnogim drugim.Nakon radijske premijere singla “Možeš i ti vikati” u proljeće ove godine, besplatnog downloada singla (skinutog više tisuća puta) te odličnog plasmana na domaćim top ljestvicama grupa predstavlja album “Powebi me”. Dvanaest pjesama na producirali su Mark Mrakovčić i Vanja Marin, tekst je napisao Igor Rajki dok se za dizajn pobrinuo dizajner Antonio Mohenski. Album će biti dostupan putem besplatnog downloada na stranicama Radija 101 od ponedjeljka, 14. Rujna, a predstavit će se istoimenim singlom, “Powebi me” te koncertnim promocijama u Tvornici I Palachu.

Ulaznice – Zagreb
Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn, dok će na dan koncerta iznositi 30 kn.