Zoran Predin i Lačni Franz sviraju na 10. Demofestu

Kultni slovenski rock bend Lačni Franz, predvođen karizmatičnim Zoranom Predinom, novo je ime revijalnog programa jubilarnog Demofesta.

Lačni Franz će pojačati muzički program “Beton” pozornice Demofesta, na kojoj će zasvirati u petak 21.srpnja, druge festivalske večeri.

Lačni Franz su 1979. godine osnovali tekstopisac Zoran Predin i Oto Rimele,  gitarista grupe Zevs, a originalnu postavu činili su bubnjar Andrej Pintarič, basista Zoran Stjepanovič i klavijaturista Mirko Kosi.

Bend je tijekom osamdesetih godina bio veoma popularan i aktivan u vrijeme zlatnog doba novog vala u bivšoj Jugoslaviji. Najveći uspjeh donio im je album “Na svoji strani” iz 1986. godine. Ipak, po završetku albuma, Oto Rimele odlučuje napustiti bend i prelazi u Laibach, a na njegovo mjesto dolazi Milan Prislan. Album “Sirene tulijo”, iz 1987. godine obilježila je obrada poznate poeme Francea Prešerna “Zdravljice”, koja je u to vrijeme proglašena nepodobnom. Uspješnu dekadu završavaju učešćem na međunarodnom EBU rok festivalu u Novom Sadu i albumom “Tiha voda”, pojačani novim članom, perkusionistom Ninom Mureškićem.

Nakon pauze, Lačni Franz se ponovo okupio krajem 2005. godine i održao seriju koncerata u regiji. Posljednji, deseti studijski album pod nazivom “Svako dobro”, objavljen je prošle godine.

Ovom najavom zaokružen je program “Beton” pozornice Demofesta, na kojoj će pored Lačnog Franza nastupiti Edo Maajka i Bad Copy, kao i banjalučki bendovi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Generalni sponzor jubilarnog Demofesta koji će biti održan od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel je Banjalučka pivara, prijatelj festivala je kompanija m:tel, a službeni telefon festivala je Huawei P10.