Zoran Predin i Matija Dedić – večer “Tragova u sjeti” u KD Vatroslava Lisinskog

Vrsni kantautor i pijanist 28. veljače u KD Vatroslava Lisinskog donose večer svevremenih pjesama koje su zapisane u sjećanju mnogih generacija: „Moja voda“, „Zažmuri“, „Potraži me u predgrađu”, „Što te nema“, „Magla“, „Galeb i ja“…

Sjajna suradnja između velikog autora, glazbenika i pjevača Zorana Predina te jednog od najboljih hrvatskih pijanista Matije Dedića započela je prije pet godina.  “Tragovi u sjeti” dva su albuma, dvije zbirke autorskih pjesama i obrada velikih hitova domaćih i regionalnih autora u kantautorskom stilu Predina i jazz improvizaciji Dedića, a koncert ujedinjuje izbor pjesama s oba izdanja.

Znali smo i ranije da su Predin i Dedić junior sjajni glazbenici koji se apsolutno razumiju djeleći – ako ne baš sklonost za iste žanrovske niše – isti glazbeni senzibilitet i emocionalnost u izvedbi. Zoran je u projekt naravno donio prtljagu svojih samostalnih albuma na razmeđu između jazzy stilizacija, šansone i “rokerske” autorske pjesme. Matija pak svoju virtuoznost, vještinu objedinjavanja klasičnog glazbenog obrazovanja, jazza i mnogo puta već potvrđenu sposobnost “all around” glazbenika koji se u svakom žanrovskom prostoru snalazi kao “svoj na svome” … sjajan završetak albuma “do koske” natopljenog osjećajnošću i, što je posebno važno, dubokim poštovanjem prema odabranim i “pozajmljenim” predlošcima. Bez jeftinih afektacija, faksimilnih “copy-paste” verzija izvornika ili ispraznog artizma kojim se kani nadmetati s originalom. I zato kao uputu za potrošače vrijedi kazati samo jedno: odmah kaži da!“, napisao je Zlatko Gall uz album „Tragovi u sjeti 2“.

Ulaznice po cijeni 100, 120 i 140 kn potražite na svim prodajnim mjestima sistema Ulaznice.hr.