Zoran Predin, Pips, Chips & Videoclips i Svemirko na Tabor Film Festivalu

Na press konferenciji povodom 16. izdanja Tabor Film Festivala održanoj danas u Termama Tuhelj najavljeni su novi sadržaji. Pips, Chips & Videoclips, Zoran Predin i Svemirko najnovija su imena dodana bogatom glazbenom lineupu, a po prvi put će u sklopu Festivala biti održana i kazališna predstava „Hoerspiel“.

Umjetnički direktor Festivala Ivan Ramljak otkrio je kako nas i ove godine na 16. izdanju festivala, koji će se održati od 05. do 08. srpnja u dvorcu Veliki Tabor, očekuje vrhunski filmski program.

“Prijavljeno je više od tisuću filmova iz više od 80 zemalja. Selekcija u međunarodnoj konkurenciji još traje. Cilj ovako kasne selekcije je da se u program festivala uvrste najnoviji filmovi”, izjavio je Ramljak.

U sklopu popratnih filmskih sadržaja  i ove godine bit će Sound & Vision program koji spaja film i glazbu izvođenu uživo.  Za ovaj koncertno-filmski program odabran je audiovizualni projekt ”Spiritual Market” glazbenika Vedrana Ružića i njegovog sastava uz projekciju filma koji kao autori potpisuju John Kardum, Ira Tomić i Vedran Ružić. U ovom slučaju film je nastao inspiriran glazbom tj. prvo je nastala glazba po kojoj je snimljen film. U sklopu programa Zagorski specijal prikazat će se film Dvorac koji je snimljen za vrijeme četvrtog Tabor Film Festivala prije 12 godina u sklopu maratona kratkog filma. U ovogodišnjim retrospektivama posjetitelji će moći uživati u filmovima splitskog redatelja Borisa Poljaka i mladog beogradskog redatelja Stefana Ivančiča.

Svoju potporu Festivalu i ove je godine dala Krapinsko-zagorska županija u čije je ime župan Željko Kolar izrazio zahvalnost organizatorima što su ovim festivalom stavili ovaj kraj Hrvatske na kulturnu i turističku kartu svijeta.

Pivovara Medvedgrad kao novi partner Festivala predstavit će Korner Pivnica Medvedgrad pod geslom „Stvaraj lijepe priče“. Tamo će se održati brojne zanimljivosti, između ostalog i predavanje motivacijskog govornika Paula O’Gradya „Croatia: Daring to believe“.

Luka Juranić ispred organizacijskog tima najavio je i bogat koncertni program Festivala koji će na pet pozornica ugostiti više od trideset zanimljivih imena. Pips, Chips & Videoclips, Zoran Predin i Svemirko najnovija su imena dodana bogatom glazbenom lineupu. Tabor Film Festival imat će ove godine i zavidan broj warm-up partyja. Danas će se u Vintage Industrial Baru održati koncert ukrajinskih stonera Stoned Jesus uz švedski bend Atlas, a veliki party sprema se i u subotu u Havana Baru u Krapinskim Toplicama.

Tri hrvatska redatelja bit će predstavljena u Ljubljani u sklopu događaja „Hrupni dnevi“ na terasi kluba Gala Hala koju TFF organizira u suradnji s MENT Festivalom, a ostali sadržaj bit će objavljen uskoro.

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 195 kuna još samo do 23. svibnja nakon čega će cijena biti 225 kuna do početka festivala. U cijenu ulaznice uključen je i kamp za koji je obavezno rezervirati mjesto na kamp.tff@gmail.com.

Prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop, Zagreb
  • Krčma Polanović, Zabok
  • Grešna gorica, Desinić
  • Mala Ramona, Krapina
  • Havana Club, Krapinske Toplice
  • Entrio