Zvonimir Varga – “Što da radim?”

Nakon lagane balade “Ne dam te nikom”, zagrebački kantautor Zvonimir Varga okrenuo je smjer za 180 stupnjeva i objavio novi singl i spot za pjesmu “Što da radim?”, čiji ritam i glazba naprosto pozivaju na, kako bi to stari Zagrepčani rekli, čagicu.

Njegova nova skladba, naime, putem bliskog mu koncepta razigranog apsurda, dotiče se nekih bolnih životnih pitanja i priznanja, koja opjevana u glazbi, a naročito u njegovom stilu, zvuče posve šarmantno i duhovito. Tekst i glazbu potpisuje sam Varga, glazbeni producent je kao i u prethodnim singlovima Mark Mrakovčić, a aranžmanu je pridonio i Miki Solus koji gostuje na klavijaturama.

Spot je djelo Varginog stalnog video suradnika Doringa, a u spotu se pojavljuju i mladi glumci iz Dramsko-plesne grupe Dramci studija ANZIP koje vodi Nikica Viličić, te Katarina Matas i Sergije Michieli – članovi “benda” okupljenog samo za ovu priliku.

Pjesma “Što da radim?” sedmi je singl koji je Varga objavio pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, a treba spomenuti da ovaj zagrebački kantautor komponira i glazbu za dječje kazališne predstave, te je autor i dva pisana izdanja: dječje slikovnice “Veseli dan doktora Vedrana Veselića”, i knjige pjesama “Poljubac budućnosti”.

Od 2010. do danas objavio je i osam albuma. Redovito održava koncerte u regiji – upravo se vratio iz Ljubljane, a iduća postaja mu je zagrebačka Booksa, 30. ožujka. U više od 100 koncerata, koliko ih je do sada odsvirao, posebno “iskaču” nastupi u kaznionicama Remetinec i Lepoglava, te nedavni u Beogradu.