Zvučni zid II Vinilne Priče predstavljena u Profilu

profil

Ljubav prema  zlatnom periodu vinila, rock glazbi i zanimljivoj  knjizi okupila je i na novom, drugom izdanju knjige Zvučni zid II, Vinilne priče poznate autore koji su  napisali 28 novih uzbudljivih priča! Autor izdanja je novinar i publicist Arsen Oremović, knjigu izdaje Menart, a knjiga je sinoć predstavljena u Profilu Megastore u sklopu  8.  Zagrebačkog sajma knjiga.

Nastavak knjige se podrazumijevao sam po sebi iz dva razloga: jedan je taj što se pola tiraže prve knjige prodalo u prva tri mjeseca, a drugi, za mene važniji je taj da se Zvučni zid provlačio kroz većinu razgovora što s ljudima iz svijeta glazbe i izdavaštva , ali i s nekim strancima koji su dolazili ovdje svirati poput Micka Jonesa koji je uzeo knjigu i uvrstio u svoj clash muzej. Hugh Cornwell je pohvalio cijelu ideju i poželio biti njezinim dijelom ukoliko dođe do drugog nastavka što se i dogodilo. Tako je na neki način knjiga postala i internacionalna jer su joj se pridružili veliki britanski dokumentaristi Leslie Woodhead koji je 60-ih godina snimio Beatlese i Stonese. Potom oskarovac Kirk Francis, ali i neki od velikih ikona iz regije Srđana Gojkovića Gileta (Električni orgazam) i bosanskog režisera Pjera Žalice. Ništa manje nije važno što su poziv za pisanje  prihvatili goran Tribuson, Renato Baretić i  drugi naši autori – rekao je urednik izdanja Arsen Oremović brojnim okupljenim obožavateljima dobre knjige.

O knjizi i bonus CD-u grupe Mračni predmet želja koji je objavljen samo uz tvrdi uvez knjige, govorili su: Piko Stančić, Goran Tribuson, Branko Komljenović, Ante Perković, Arsen Oremović i Aleksandar Dragaš.

Bila je to savršena prilika da se okupljeni govornici i ljubitelji rocka prisjete kako im je rock i punk glazba utjecala na svjetonazor…teško je taj osjećaj točno opisati…složili su se svi. Stoga je najbolje pročitati njihove priče u novoj knjizi, Zvučni zid II, Vinilne priče u izdanju Menarta.

Goran Tribuson je u knjizi napisao priču Blonde On Blonde, ploči koja je na njega imala golemi utjecaj. Aleksandar Dragaš je u knjizi objavio priču Iz Predgrađa u Predgrađe i istaknuo utjecaj Joe Strummera kojeg je nazvao svojim drugim ocem. Arsen Oremović je napisao priču Dan kada je rock stao i naglasio kako ne želi zvučati patetično, ali da je punk Glazba koja je utjecala na njegov svjetonazor i način pisanja.

Unatoč bogatom glazbenom iskustvu,  Piko Stančić ipak još nije bio spreman napisati neku od svojih priča, ali zato je u bandu Mračni predmet želja i njihovom bonus CD-u pronašao novi izazov i inspiraciju.