Utorak, 22 listopada, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Kim Deal: Crystal Breath

Ovaj singl nalazi Kim Deal u sjajnoj koračnici u kojoj se pretvara u genijalnu praktičarku pomirenja gitara i elektronike

Par mjeseci nakon izlaska hvalospjevima praćenog drugog studijskog albuma kultne Sonic Youth basistice Kim Gordon, njena Dinamo – Hajduk refleksija, Kim Deal iz Pixiesa, poslije Breedersa i The Ampsa, sjajnim singlovima najavljuje svoj debitantski solo album ‘Nobody Loves You more’. 
 
Poslije sjajnog ‘Coast’ lahora moderniziranje u smjeru elektroničkog beata i njenog neobranjivog vokala, ovaj je singl nalazi u sjajnoj koračnici u kojoj se pretvara u genijalnu praktičarku pomirenja gitara i elektronike. 
 
Za razliku od bendovskih post festum Pixies pokušaja koji su mimo ‘Pod’ i ‘Last Splash’ Breedersa trebali raison d`tre za konzumaciju, nove pjesme zvuče više nego pokretno, životno, rasplesano, zabavno, a opet s puno mjere za ulaske u ritam. 
 
Nastavi li album ovim smjerom, velike friendice Kimice će imat puno prostora za laktove oko najboljeg female alter pop rock albuma godine. 
 
 

Ocjena: 8/10

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

 
 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime