Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA STRANICA PORTALA MIXER

POLAK MEDIA d.o.o. osnivač i vlasnik portala MIXER on-line magazina (u daljnjem tekstu MIXER) omogućuje Vam korištenje usluga i sadržaja portala MIXER regulirano ovim uvjetima. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala MIXER.

MIXER pruža usluge individualnim posjetiteljima i registriranim fizičkim i pravnim korisnicima. Cjenik usluga i oglašavanja za korisnike određen je posebnim uvjetima i cjenikom.

Korištenjem bilo kojeg djela portala MIXER smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja portala MIXER te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Smatra se da su korisnici portala MIXER i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju domeni mixer.hr u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

MOLIMO VAS DA PRIJE KORIŠTENJA OVOG PORTALA PAŽLJIVO PROČITATE SLJEDEĆE UVJETE KORIŠTENJA. PRISTUPOM NA OVE STRANICE ILI KORIŠTENJEM BILO KOJEG DIJELA OVOG PORTALA, NJEGOVA SADRŽAJA ILI USLUGE, SUGLASNI STE S OVIM UVJETIMA KORIŠTENJA I OBVEZANI NJIMA. UKOLIKO NISTE SUGLASNI SA SVIM UVJETIMA KORIŠTENJA, NE MOŽETE SE KORISTITI SADRŽAJEM NI USLUGAMA NA OVIM STRANICAMA.

SADRŽAJ I USLUGE

Pod uvjetom da korisnik u potpunosti prihvaća ove uvjete, portal MIXER omogućuje mu korištenje određenih sadržaja i usluga, detaljnije opisanih na samoj stranici. Usluge i sadržaj uključuju, ali nisu ograničene na, sve usluge i sadržaj koje pruža MIXER, kao i ponudu materijala prikazanih, odaslanih ili provedenih na ovim stranicama ili kroz sadržaje i usluge (materijali uključuju, ali nisu ograničeni na: tekst, komentare posjetitelja, poruke, informacije, podatke, grafičke prikaze, novinarske članke, fotografije, slike, ilustracije, softver, audio i videouratke).

Prihvaćanjem ovih uvjeta korisnik se slaže da će sadržaj i usluge portala MIXER uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke nužne za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala MIXER.

POLAK MEDIA d.o.o. zadržava pravo na promjenu, privremenu obustavu, odgodu i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojeg sadržaja, usluge i/ili internetskih stranica, u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti. POLAK MEDIA d.o.o. također ima pravo ograničiti pristup određenim uslugama, sadržajima i dijelovima istih, bez prethodne najave.

AUTORSKA PRAVA

MIXER polaže autorska prava na sve objavljene sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg djela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava MIXER portala i podložno je tužbi.

Sadržaj i usluge na portalu MIXER zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati ni na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka MIXER-a i/ili POLAK MEDIA d.o.o., kao ni na bilo koji način koji može uzrokovati štetu MIXERu,  ili bilo kojoj trećoj strani.

Sadržaj i usluge objavljeni na portalu MIXER mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika, i to uz poštivanje sljedećih uvjeta:

 • sadržajima i uslugama korisnik se koristi na vlastitu odgovornost;
 • korisnik se smije koristiti sadržajima i uslugama jedino uz poštivanje autorskih i srodnih prava portala MIXER i trećih osoba;
 • korisnik ne smije činiti nikakve modifikacije na sadržajima i uslugama bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala MIXER i/ili POLAK MEDIA d.o.o.;
 • na korištenim sadržajima i materijalima portala MIXER, ukoliko priroda stvari to dopušta, mora stajati: “Copyright © 2009. MIXER, Sva prava pridržana.”
 • na svim korištenim sadržajima i materijalima, ako priroda stvari to dopušta, moraju biti vidljive napomene o autorskom pravu, zaštitni znak, žig, logo i slično;

Svako pregledavanje sadržaja i usluga, preuzimanje datoteka ili bilo kakvo drugo korištenje sadržaja i usluga na MIXERa podrazumijeva da korisnik prihvaća ove uvjete.

PRAVILA PONAŠANJA

Kao uvjet korištenja, ovime se obvezujete da se nećete koristiti sadržajem i/ili uslugama portala MIXER na način koji je nezakonit i/ili suprotan s uvjetima korištenja ili u svrhe za koje nije namijenjen od strane POLAK MEDIA d.o.o..

Korisnicima portala MIXER strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone i konvencije, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički, šovinistički ili pornografski, sadržaja koji predstavlja govor mržnje ili je neprikladan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 • prikupljanje, čuvanje, objavljivanje i razmjenjivanje osobnih podataka i sadržaja drugih posjetitelja portala i korisnika namijenjen prikupljanju, čuvanju i/ili objavljivanju lozinki, korisničkog imena ili bilo kojih osobnih podataka korisnika portala MIXER;
 • objavljivanje bilo koje radnje koja je ilegalna ili neautorizirana. Ukoliko ste posjetitelj iz inozemstva, ovim putem prihvaćate sve pozitivne propise Republike Hrvatske vezane za ponašanje korisnika na internetu i prihvatljiv sadržaj na internetu,
 • reklamiranje ili traženje od bilo kojeg korisnika da kupi ili proda bilo kakav proizvod i/ili uslugu. Smatra se kršenjem ovih pravila i korištenje informacija dobivenih iz sadržaja na stranicama za kontaktiranje korisnika kako bi mu se reklamirao, predstavio ili prodao proizvod bez njegovog eksplicitnog dopuštenja, kao i svako objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,
 • objavljiva ili prenos sadržaja ili komentara s linkovima koji vode na affiliate programe, multi-level marketinške sheme, stranice ili blogove na kojima se sadržaj upotrebljava u drugačije svrhe ili teme koje nemaju veze s sadržajem,
 • poduzimanje radnji kojima bi nametao pretjerano i nerazmjerno opterećenje infrastrukture portala MIXER, i/ili kojima bi se miješao ili pokušavao miješati u redovit i pravilan rad portala MIXER, i/ili kojima bi zaobilazio bilo kakve mjere zaštite ili ograničenja pristupa na portal MIXER,
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala MIXER,
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja ili putem obmane.

Portal MIXER zadržava pravo na uklanjanje bilo kojeg prava ili usluge, kao i korisničkog računa, u bilo koje vrijeme i sukladno diskrecijskoj ocjeni (pogotovo po pritužbama ili tvrdnjama trećih osoba).

Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju prema ostalim korisnicima portala MIXER. Portal MIXER ima pravo, ali ne i obvezu, nadzirati rasprave između korisnika.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Portal MIXER zadržava sva prava na to da, sukladno svojoj diskrecijskoj ocjeni u bilo kojem trenutku, mijenja, zamjenjuje ili ukida izgled, sadržaj i uvjete korištenja portala MIXER kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala MIXER, i to bez obveze prethodne najave.

Portal MIXER ima diskrecijsko pravo ocijeniti što se smatra suštinskom promjenom, pri čemu će postupati u dobroj vjeri i s pažnjom dobrog gospodarstvenika, te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Ukoliko je promjena takva da se može smatrati suštinskom, portal MIXER će korisnike o tome obavijestiti objavom na stranicama portala. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na stranicama portala. Vaša je odgovornost upoznati se s takvim promjenama. Nastavak korištenja sadržaja i usluga na ovim stranicama nakon objave suštinskih promjena predstavlja Vaš pristanak i suglasnost s istima.

LINKOVI NA DRUGE INTERNETSKE STRANICE I SADRŽAJI DOBIVENI OD KORISNIKA

Portal MIXER sadrži i dokumente, podatke, informacije te veze s drugim internetskim stranicama (linkovi) koje su kreirale treće osobe, koji će se, kad god je to moguće, kao takve i označavati. Portal MIXER i POLAK MEDIA d.o.o. nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za sadržaj na internetskim stranicama koji su kreirale treće osobe.

Portal MIXER i POLAK MEDIA d.o.o. ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može jamčiti točnost, izvor ili kvalitetu takvog sadržaja. Portal MIXER nije ni na koji način odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja nastale korištenjem portala MIXER. Portal MIXER i POLAK MEDIA d.o.o. zadržava pravo na to da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju njegovi korisnici upotrebljava u promotivne svrhe.

NAKNADA

Korisnik će sam nadoknaditi štetu i neće za nju držati odgovornima niti će potraživati naknadu od POLAK MEDIA d.o.o., njegovih osnivača, klijenata, isporučitelja opreme i zaposlenika, ako je šteta proizašla iz korisnikova pristupa portalu MIKSER, njegova korištenja sadržaja i usluga na istom, povrede uvjeta korištenja — od strane korisnika ili treće osobe koja se koristi njegovim korisničkim računom ili povrede prava intelektualnog vlasništva, autorskih i srodnih prava.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Korisnik potvrđuje svoju suglasnost da POLAK MEDIA d.o.o. nema nadzor niti dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornim nad sljedećim čimbenicima, niti ima dužnost poduzeti bilo kakvu radnju i smatrati se odgovornima za sljedeće čimbenike:

 • za to koji se korisnik koristi uslugama i sadržajima portala MIXER,
 • za učinak koji sadržaj i usluge na portalu MIXER imaju ili bi mogli imati na korisnike,
 • za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj i usluge na portalu MIXER,
 • za radnje koje će korisnik poduzeti ili bi mogao poduzeti pod utjecajem sadržaja i usluga dostupnih na portalu MIXER.

POLAK MEDIA d.o.o. NIJE ODGOVORNO KORISNIKU NI TREĆIM OSOBAMA ZA ŠTETU, BILO IMOVINSKU ILI NEIMOVINSKU, POSREDNU ILI KOLATERALNU, KOJA JE POVEZANA S KORIŠTENJEM SADRŽAJA I USLUGA NA PORTALU MIXER ILI PROIZLAZI IZ NJEGA. PRIHVAĆANJE ODRICANJA OD ODGOVORNOSTI POLAK MEDIA d.o.o. NUŽAN JE PREDUVJET KORIŠTENJA SADRŽAJA I USLUGA MIXER.

POLAK MEDIA d.o.o. ne garantira korisnicima sljedeće:

 • da je sadržaj na portalu MIXER prezentiran bez pogrešaka,
 • da će internetske stranice i usluge portalu MIXER funkcionirati bez pogrešaka i prekida,
 • da će isti biti odgovoran za vaše potrebe ili namjeravane uporabe,
 • da implementacija takvog sadržaja neće narušavati patente, autorska prava, žig ili ostala prava trećih.

NIŠTAVOST I MJERODAVNO PRAVO

Ukoliko se za neku odredbu iz ovih uvjeta nađe da je ništava ili pobojna, to neće utjecati na primjenu ostalih odredbi iz ovih uvjeta.

Korisnik nije ovlašten dati na korištenje, prenositi ili podlicencirati ove uvjete bez prethodne izričite pisane suglasnosti POLAK MEDIA d.o.o.

POLAK MEDIA d.o.o. ovlašten je dati na korištenje, prenijeti ili licencirati ove uvjete bez ičije daljnje privole.

Na ove uvjete se primjenjuju pozitivni pravni propisi Republike Hrvatske, sukladno kojima su i sastavljeni.

U slučaju spora primjenjuje se mjerodavno pravo Republike Hrvatske.

Zahvaljujemo Vam na korištenju internetskih stranica.

Copyright © 2009. MIXER&POLAK MEDIA d.o.o. Sva prava pridržana.