Četvrtak, 24 listopada, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Bryan Ferry feat. Amelia Barratt: Star

Ovo je najbolji način i put kojim će stara garda nalaziti prečace do nove publike. I ostajanje svježim ne činiti podilaženjem već traganjem za novim zvučnim idiomima

Onako kako su nekad producenti modernization Toma Jonesa da zvuči super elastično i moderno izvodeći Princeov ‘Kiss’, tako se Atticus Ross i Trent Reznor produkcijski poigravaju s novom pjesmom legendarnog šmekera i šminkera Bryana Ferryja. 
 
Nova stvar kojom najavljuje retrospektivu ponajboljeg od solo vremena i Roxy Musica (1973 – 2023), galantnost podiže na novu razinu pulsirajućim beatom u kojem instrumentalno zvuče kao na tragovima LCD Soundsystem moda iz lansirnih godina i ‘Losing My Edge’ sfere. Iznimno upućeno, moderno, plesno, dovoljno odmaknuto od stereotipa scene. Osobito kad se vokalno pjesmi u duplex momentima uključi efektna pjevačica Amelia Barratt igrajući lead rolu gotovo kako je to prokazivao Tricky u svojim suradnjama. 
 
Ovo je najbolji način i put kojim će stara garda nalaziti prečace do nove publike. I ostajanje svježim ne činiti podilaženjem već traganjem za novim zvučnim idiomima. 
 

Ocjena: 8/10 

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime