Subota, 23 ožujka, 2024

Dizajneri razvijaju ventilacijsku kacigu za filtriranje COVID-19 tijekom putovanja

Ova pažljivo dizajnirana pokrivala za glavu pružaju pouzdaniju alternativu kirurškim maskama za lice, s patentnim ventilacijskim sustavom opremljenim ventilatorom koji guraju zrak kroz HEPA filtere prije nego što dođu do nosa i usta

Ograničenja u cijelom svijetu ponovno se postrožuju, a mnogi putnici koji moraju putovati sve su zabrinutiji, posebno kada je u pitanju vožnja avionom. Srećom, inženjer i industrijski dizajner Michael Hall (tvrtke MicroClimate) osmislio je rješenje u obliku nosive kacige jednostavnog naziva AIR.
Ova pažljivo dizajnirana pokrivala za glavu pružaju pouzdaniju alternativu kirurškim maskama za lice, s patentnim ventilacijskim sustavom opremljenim ventilatorom koji guraju zrak kroz HEPA filtere prije nego što dođu do nosa i usta.



Osim prednosti čišćenja zraka, MicroClimate također rješava većinu naših uobičajenih problema s maskama za lice. Kaciga je također idealna za korisnike naočala za vid. Trenutna ograničenja uključuju prigušeni zvuk, premda tvrtka osigurava komunikaciju između osoba koje nose kacigu.

Bez sigurnosnih problema tijekom letenja
Beta testiranje na američkim letovima nije naišlo na probleme s TSA-om unatoč tome što kaciga još nije dobila odobrenje FDA-e. MicroClimate trenutno razvija literaturu kako bi pomogla putnicima da se ukrcaju na letove bez sigurnosnih problema povezanih za samu kacigu. AIR ima bateriju čiji je vijek trajanja oko pet sati – sa šest metara dugim kabelom koji omogućava korisnicima da nastave nositi masku tijekom punjenja. Teška je oko dva kilograma i dolazi sa vlastitom sigurnom torbicom.

Elementi kacige dizajnirani su za zamjenu i čišćenje, uključujući HEPA filtre koji pročišćavaju zrak i koji se mogu prati. Kaciga je trenutno dostupna u pretprodaji po cijeni od 199 USD, a isporuka će početi kasnije ovog mjeseca. HEPA-ini standardi koji zahtijevaju filtriranje čestica promjera 0,01 mikrona dovoljno su visoki da filtriraju virus COVID-19, čiji promjer iznosi približno .125 mikrona.

Fotografije: microclimate.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime