Petak, 22 ožujka, 2024

Najbolji domaći/regionalni spotovi dosad u 2022: Bez Konstrakte pri vrhu ništa ove godine

Isključite li ton na mute pa prvo popratite samo ideju i produkciju spotova, a potom ih pogledate još jednom ovaj puta sa zvukom

Isključite li ton na mute pa prvo popratite samo ideju i produkciju spotova, a potom ih pogledate još jednom ovaj puta sa zvukom, ne biste li ulovili vibe koji odašilju u sprezi slike i zvuka ovo je najbolje što je regija od spotova dosad ponudila tekuće godine.



1/ KONSTRAKTA – Triptih

Ambiciozno zamišljena ekranizacija tri spota za tri pjesme u formi dvanaestominutne tročinke ne samo po formi najbolje je video ekraniziranje ove godine s prostora regionalne scene.

2/ J.R. AUGUST – I`m Afraid The Bird Will Die

Kratkometražni “sektaški” film Srđana Đorđevića uz soundtrack JR Augusta nešto je najsmislenije ako je do traženja sublimata ekranizacije slike i tona.

3/ SARA JO – Divlja

Uspješan pokušaj podvaljivanja S/M momenata u tkivo komercijalne pop eksploatacije i to bez YT zabrana, zasad.

4/ VOJKO V – TT33/Evo me opet

Još jedan genijalan video spot splitske video production ekipe s Rinom Barbirom na čelu ideja ekranizacije atipično nesuvisle rap stvari prvaka domaće rap scene u slučaju “tetejca”, ali zato popravni flash i update s genijalnim “Evo me opet” u kojem briljira stihom, logikom, duhovitošću.

5/ TBF – Pas sa plastičnim plaštom

Video spotovi kao dijelovi soundtracka igranih filmova s novim stvarima rijetka su zvjerka, a kad se pojave za debi dramicu Nine Violić u ovako šarmantnom obliku, samo je zažaliti zašto je ovoliko rijetko.

6/ GUERILLA MAINSTREAM – Cest La Vie Virtual

Ružno Pače Hladnog Piva dere po mainstreamu i virtualiziranju uz pomoć tajanstvenog Duckfacea.

7/ NIČIM IZAZVAN – Mama ti je rekla

Manje je više ako je ovoliko efektno stilizirano kao što srpski kauč pop rock projekt predstavlja.

8/ BAKA PRASE – Tokyo

Odlično šminkersko produciranje, kretanje kamere, montažni rezovi kao potpora kranje idiotskih pokušaja glumatanja glazbenika od strane vlogera koji nit pjeva nit repa nit govori išta bitno.

9/ TONĆI & MADRE BADESSA – Baci oko na mene

Huljićeve zafrkancije moguće ne razumiju šire mase, ali svakim novim spotom lik uspijeva prenijeti kako se dobro zabavlja autoreferencama na vlastiti i obiteljski račun.

10/ DUBIOZA KOLEKTIV – Bubrezi

Ironija balkanskih glazbenih top lista nadrealista je efektna kroz ovaj mobitel spot.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime