Srijeda, 16 listopada, 2024

Ana Rucner otvorila 30. Medulinsko koncertno ljeto

Ana je koncert započela točno u 20:54 sati kako bi pratila zalazak prvog ljetnog sunca, što je bilo izuzetno impresivno

Arheološki park Vižula, koji se nalazi u samom srcu Medulina, sinoć je bio prepun do posljednjeg mjesta. Razlog tome bio je fantastičan koncert poznate violončelistice Ane Rucner, koji je označio početak 30. Medulinskog koncertnog ljeta te nastavio tradiciju koncerata kojima se slavi prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. “Sunset Edition” se po prvi put održao u Istri, a Ana je koncert započela točno u 20:54 sati kako bi pratila zalazak prvog ljetnog sunca, što je bilo izuzetno impresivno.



Posebni gosti na pozornici

Na pozornici su joj se pridružili bubnjar Marko Duvnjak i poseban gost, hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar. Ova zanimljiva kombinacija netaknute prirode i modernog koncertnog izričaja donijela je svježu i novu energiju te osigurala najljepši početak ljeta. Na energičnom koncertu Ana Rucner i Marko Duvnjak oduševili su publiku izvedbama svjetskih klasika, filmskih hitova, romantičnih melodija, plesnih ritmova i tradicionalnih hrvatskih pjesama. Poseban doživljaj bio je izvođenje istarske himne “Krasna zemljo, Istro mila”, koju je publika zajedno s Anom, Markom i Brunom pjevala uglas. Vizualni dojam upotpunio je prekrasan i jedinstveni odjevni stil Ane Rucner, koji je osmislio domaći dizajner Igor Dobranić. Za dobru atmosferu prije i poslije spektakularnog koncerta pobrinuo se DJ Stefano WazabY, koji je dodatno zabavio prisutne i potaknuo ih na ples. Koncertu su se pridružili i veslački osmerac te brojne brodice koje su koncert pratili s mora, uživajući u čarobnim melodijama.

Koncert je realiziran uz potporu Turističke zajednice općine Medulin, Općine Medulin i agencije Art Hill. Direktor TZ Medulin, Mihael Idžaković, potvrdio je uspjeh koncerta riječima: “Zahvaljujemo Ani Rucner i svim posjetiteljima koji su obilježili otvaranje 30. Medulinskog koncertnog ljeta. Umjesto Dubrovnika, Ana je ove godine odabrala Medulin kao mjesto za svoj tradicionalni ‘Pozdrav ljetu’. Na prekrasnoj lokaciji Arheološkog parka Vižula, koja se savršeno uklopila sa zvukovima violončela, doživjeli smo nezaboravan koncert uz zalazak sunca, i vjerujemo da su brojni posjetitelji zaista uživali.”

Koncert koji polako postaje tradicija

“Ponosni smo što je naš Arheološki park Vižula domaćin tradicionalnog koncerta ‘Pozdrav ljetu – Sunset Edition’ s Anom Rucner, Markom Duvnjakom i Brunom Krajcarom. Antička vila na Vižuli savršena je pozornica za ovakve koncerte, kulturno-umjetničke programe, a vjerujemo da su svi posjetitelji uživali u zalasku sunca na Vižuli i predivnom koncertu umjetnice Ane Rucner! Arheološki park Vižula je lokalitet bogate antičke baštine, i dalje ćemo ulagati u njegovo očuvanje, valorizaciju i istraživanje. Nadamo se da će ovaj koncert postati tradicija na našem području, jer naša Općina nudi puno više od klasičnih turističkih destinacija, te ćemo i dalje raditi na njenom potencijalu”, izjavio je načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac.

“Organizacija koncerta na arheološkom nalazištu predstavlja mnoge izazove, što ga čini izuzetno zahtjevnim zadatkom. S obzirom na te izazove, organizacija koncerta na arheološkom nalazištu zahtijeva pažljivo planiranje, duboko razumijevanje povijesne baštine, suradnju s nadležnim tijelima i posvećenost stvaranju skladne povezanosti kulture, glazbe i baštine. Zahvaljujem na povjerenju u organizaciju ovog predivnog koncerta i nadam se da će koncerti na čarobnoj Vižuli postati tradicija”, izjavila je Iva Šalamon Reškovac, organizatorica koncerta.

“Presretna sam što sam uspjela održati tradiciju koncerta ‘Pozdrav ljetu’. Iako ove godine nisam dočekala prvo ljetno sunce glazbom, već sam ga ispratila koncertom ‘Sunset Edition’, to je svakako bilo veličanstveno i jedinstveno. Volim svirati na neobičnim lokacijama, stvarati nove projekte i otkrivati ovako divna mjesta za muziciranje u Hrvatskoj. Hvala Općini Medulin, TZ općine Medulin, divnoj publici, kolegama glazbenicima i cijelom mom timu koji je pomogao realizaciju ovog predivnog projekta. Tko zna, možda će postati tradicija”, dodala je Ana Rucner.

“Uživao sam svirajući s Anom i Brunom. Atmosfera i publika su bili sjajni, a lokacija inspirativna za muziciranje. Sretan vam svima prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. Nadam se da ćemo se ponovno susresti!”, izjavio je Marko Duvnjak.

Foto: Danijel Bartolić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime