Četvrtak, 19 rujna, 2024

Donosimo street style modnu inspiraciju s Copenhagen Fashion Weeka

Stilovi su se kretali od minimalističkog scandi stila do hrabrih cvjetnih uzoraka i psihodeličnih printeva, a gosti su se odjevali s raznolikošću koja je parirala onoj na modnoj pisti

U glavnom gradu Danske okupili su se modni urednici, dizajneri, kreatori i kupci, kako bi uživali na Copenhagen Fashion Weeku SS24. Tijekom četiri dana, otkrivanje novih talenata, učenje od stručnjaka iz industrije i praćenje posljednjih trendova učinili su događaj spektakularnim. Stilovi su se kretali od minimalističkog scandi stila do hrabrih cvjetnih uzoraka i psihodeličnih printeva, a gosti su se odjevali s raznolikošću koja je parirala onoj na modnoj pisti. Zalando je prepoznao šest ključnih trendova primijećenih na ulicama:



1/ Ružičasta

Inspirirani osvjetljavajućim ormarima iz AW22 sezone, ružičasta boja i dalje ostaje iznimno popularna, dok Barbie manija ne pokazuje znakove jenjavanja nakon ljetnog filma. Ova kulturna eksplozija je privukla pažnju insajdera mode koji su s ponosom isticali tu boju tijekom Copenhagen Fashion Weeka. Sa širokim spektrom nijansi, poput trešnjinog tonusa, fuksije ili klasične BarbieTM ružičaste, postoji opcija koja odgovara svakome. Nijanse ružičaste su se diskretno pojavile kroz dodatke, ili pak hrabro od glave do pete, poput trenutka kad je Beyoncé nosila Acne Studios trenirku – što dokazuje da postoji mnogo načina stiliziranja boje godine.

2/ Cvjetni uzorci i volančići

Uzorci cvjetova i volančići su i dalje u fokusu, kako su lepršali ulicama Copenhagena i u AW23 sezoni. Ovaj svestrani stil može se nositi u različitim varijacijama, od elegancije do ležernosti, i od povremenih kombinacija do svakodnevnog izgleda. Izražajni 3D cvjetni motivi, inspirirani kolekcijom marke Loewe za SS23, nosili su ih posjetitelji koji su željeli izraziti svoj stav, dok su nježniji cvjetovi s volančićima bili odabrani od strane onih koji su željeli postići nježniji izgled.

3/ Ekstravagantni printevi

Printevi koji prekrivaju cijele odjevne komade, uključujući sofisticiranu varijaciju tie-dye uzorka poznatu kao blur-print, bili su prisutni tijekom cijelog tjedna. Zahvaljujući Loewe-ovoj tub haljini, ovi uzorci su se izdvojili u modnom svijetu. Brojni urednici i dizajneri su nosili blur-print i druge psihodelične uzorke, a i poznate osobe poput Kendall Jenner su se istaknule u ovim printevima. Ovaj trend potvrđuje da dramatični uzorci još uvijek unose veselje u garderobe širom svijeta, a moderni grafički uzorci od dizajnera poput Y-Projecta i Roksande privlače puno pozornosti.

4/ Nježno žuta boja

Buttermilk žuta, znanstveno dokazana da trenutno popravlja raspoloženje, postaje nova neutralna boja poput beža. Ova suptilna nijansa je bila prisutna u kolekcijama SS23 marki poput Rejina Pyo, Givenchy i Bottega Veneta. Bilo da se radi o kompletnom izgledu ili upadljivoj torbici, nježne pastelne nijanse žute su bile omiljene među vještim odjevnim kombinatorima tijekom Copenhagen Fashion Weeka.

5/ Minimalizam

Pametni i minimalistički dizajni su dominirali estetikom. Široki crni komplet odijela ili suknja olovka stvorena je u kombinaciji s kratkim majicama kako bi izrazila radno-uredski šik izgled koji je prevladavao tijekom 2023. Viralna senzacija Emma D’Arcy je samo jedan primjer poznate osobe koja je utjecala na širenje ovog stila, nosivši preveliko crno odijelo od Acne Studiosa koje je uključivalo suknju i hlače na Zlatnim Globusima.

6/ Sportski duh

Inspirirano Ženskim svjetskim nogometnim prvenstvom, spajanje sporta i mode doživljava novu popularnost, a taj trend je došao do izražaja još više nakon FIFA Svjetskog kupa. Izgled koji spaja sport i modu se lako postiže kombiniranjem adidas Samba tenisica i sportskog dresa s traper suknjom ili ravnom trapericom. No, sportski duh nije prisutan samo u nogometu; od gorpcore stila do sportske odjeće za tenis, cijela sportska kategorija je u trendu. Kolekcija Paoline Russo prikazana na CPHFW-u je predstavila prozračnu tehničku sportsku odjeću, odvojene komade od likre i sportske grafičke uzorke.

Fotografije: PR

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime